Coronel looft beslissing Ferrari: 'Konden de overwinning niet afpakken van Sainz' Formule 1
Formule 1

Coronel looft beslissing Ferrari: 'Konden de overwinning niet afpakken van Sainz'

Coronel looft beslissing Ferrari: 'Konden de overwinning niet afpakken van Sainz'

Tom Coronel denkt dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt om Carlos Sainz te prioriteren in de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens de coureur kon de Italiaanse renstal simpelweg de overwinning niet van de Spanjaard afpakken. Sainz wist afgelopen weekend zijn eerste zege in de Formule 1 te boeken, maar Charles Leclerc liet gedurende race zijn ongenoegen weten, aangezien hij dacht dat hij de snellere Ferrari-coureur was op zondag.

Sainz heeft lang moeten wachten op zijn eerste zege in de Formule 1. Op de vraag of de coureur van Ferrari de overwinning verdiende, was Cornel stellig: 'Serieus verdiend', vertelt hij bij TrackTalk van Viaplay. 'Ik had deze zege al eerder verwacht, echt veel eerder. Ik zag wat hij vorig jaar allemaal kon doen met die Ferrari. Dat je je eerste overwinning pakt is al bijzonder, maar als je het met Ferrari doet en op die baan, groter kan niet.'

Coronel: 'Gaat om het respect naar Sainz'

Leclerc was het niet helemaal eens met de gekozen strategie van Ferrari. Coronel snapt de frustratie bij de Monegask, maar hij zag ook dat Ferrari geen andere keuze had dan het prioriteren van Sainz. 'Ik begrijp het wel, zo'n reactie is standaard. Wat is hier gebeurd? Ik ben de nummer één man, en ik ga voor het kampioenschap. Het gaat echter om het respect richting Sainz. Ze moesten op safe spelen en voor de winst gaan met Sainz.'

'Het is nu niet zo duidelijk als in de tijd van Schumacher. Barrichello was echt een duidelijke nummer twee', vervolgt Coronel over de verhoudingen binnen het team. Rubens Barrichello moest van zijn team tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op het laatste moment de overwinning laten aan zijn teamgenoot Michael Schumacher. Coronel denkt dat het dit jaar niet zal worden herhaald. 'Momenteel heeft Ferrari twee coureurs die alle twee kunnen winnen. Sportief gezien konden ze deze overwinning gewoon niet van hem afpakken', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws