Coulthard kritisch op FIA: 'Ze ontnemen ons spektakelstukken door trage besluiten' Formule 1
Formule 1

Coulthard kritisch op FIA: 'Ze ontnemen ons spektakelstukken door trage besluiten'

Coulthard kritisch op FIA: 'Ze ontnemen ons spektakelstukken door trage besluiten'

Oud Formule 1-coureur David Coulthard is niet te spreken over het optreden van de FIA tijdens de Grand Prix van Italië. Tegen het eind van de race kwam de safety car naar buiten nadat Daniel Ricciardo stil was gevallen met zijn McLaren. Het oplossen van deze situatie duurde vervolgens dermate lang, dat de race niet meer werd hervat. Zonde, zo vindt Coulthard aangezien het een spannend einde van de race had kunnen zijn.

'Wat een heerlijk slot van het Grand Prix-weekend had kunnen zijn, werd een flater. Met de meeste coureurs op zachte banden had die laatste ronde nog veel te bieden, dat hebben we ook in Abu Dhabi gezien', aldus de Schotse oud-coureur bij Channel 4. In plaats van een spetterend einde kreeg de kijker een optocht voorgeschoteld, met maar weinig informatie over wat er zou gaan gebeuren. 'We hebben maar weinig informatie gekregen en konden zo maar weinig begrijpen van wat er gebeurde, dat moet echt beter.'

Naast Coulthard uitten ook verschillende coureurs en teambazen hun onvrede over de situatie, vooral gezien het feit dat de FIA voor het nieuwe jaar herstructureerde, maar dit nog niet direct zijn vruchten afwerpt. Sinds dit jaar is de virtuele controlekamer toegevoegd aan Race Control om alle besluiten te kunnen controleren. Coulthard ziet hier weinig heil in. 'Vooralsnog vertraagt dit extra orgaan alleen maar de besluitvorming. Ieder besluit dit jaar is erg behoudend geweest en het kost erg veel tijd steeds, ook op momenten dat het eigenlijk sneller zou moeten.'

'Het gaat ook om de show'

De FIA is verantwoordelijk voor de veiligheid van de sport en heeft de afgelopen jaren veel nieuwe innovaties gebracht om dit doel te bereiken. Coulthard uit zijn kritiek dan ook niet wegens de veiligheidsmaatregelen, maar vooral over snelheid van besluitvorming tijdens de races. 'Ik denk dat de FIA moet begrijpen dat er naast veiligheid ook andere belangrijke factoren zijn. Als sport staan we ook voor entertainment, het gaat om de show. Dat we die show niet hebben gezien, vind ik erg jammer', zo besluit de Schot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws