De nieuwe F1-game: Wat weten we en wat kan je verwachten van F1 2021? Formule 1
Formule 1

De nieuwe F1-game: Wat weten we en wat kan je verwachten van F1 2021?

De nieuwe F1-game: Wat weten we en wat kan je verwachten van F1 2021?

16 juli is het zover, dan verschijnt de nieuwe Formule 1-game F1 2021. Mede doordat producent Codemasters is overgenomen door het grote EA (Electronic Arts, red.) belooft de game veel goeds en een recente aankondigingsvideo liet al enkele details zien. Wat weten we al over de nieuwe game en welke nieuwe features mag je verwachten? F1Maximaal zet het voor je op een rijtje.

Op 18 februari werd officieel duidelijk dat Codemasters, de maker van de F1-gamereeks, is overgenomen door EA. De overname door de Amerikaanse gamegigant is veelbelovend, want met grote titels als FIFA, Need for Speed en Madden NFL heeft het bedrijf erg veel kennis in huis wat betreft sport- en racegames. Meer kennis, productiemiddelen en ervaring zouden dus moeten zorgen voor een nieuw tijdperk voor de gamereeks van Codemasters.

Het lange wachten werd op 15 april een klein beetje beloond, toen EA en Codemasters de officiële 'announce trailer' met het grote publiek deelden. De trailer lijkt vooral te draaien om de nieuwe verhaalmodus (waarover later meer). In de video horen we enkele gesproken quotes van fictieve coureurs, met op de achtergrond de schimmen van coureurs en (gecrashte) Formule 1-auto's. De video lijkt dus vooral te hinten op een spectaculaire nieuwe verhaalmodus, iets wat Codemasters in 2019 ook als nieuwe feature bracht.

Alles wijst op een knallende verhaalmodus in F1 2021

In een persbericht dat volgde van de producent blijkt inderdaad dat men voor F1 2021 veel aandacht heeft besteed aan de teruggekeerde verhaalmodus. In 2019 werd die feature met veel bombarie gelanceerd, maar in 2020 verdween het van het spel. Fans kunnen in F1 2021 dus opnieuw in een nieuw verhaal duiken, volgens Codemasters. De nieuwe verhaalmodus gaat 'Braking Point' heten en draait om het verhaal van een talentvolle coureur. In de modus zal je in de huid kruipen van het talent en zal je eerst naam moeten maken in de Formule 2, voordat je de stap kan maken naar de Formule 1.

'Braking Point is een geweldige nieuwe feature en het is iets waar we al jaren mee bezig zijn', zegt Lee Mather, hoofd van de F1-gamereeks bij Codemasters. 'Het is echt een toevoeging aan de game, waarbij spelers echt de hoogte- en dieptepunten kunnen meemaken van het leven van een coureur', aldus de Brit op de website van Codemasters.

De nieuwe verhaalmodus in F1 2021 lijkt dus echt centraal te staan als het gaat om de presentatie van de nieuwe game. Het feit dat men de aankondiging van de game vooral laat draaien om het nieuwe Braking Point is genoeg reden om enthousiast te zijn over de nieuwe modus. Zeker met in het achterhoofd dat de verhaalmodus van F1 2019 niet altijd even goed werd ontvangen en veel feedback kreeg. Daarnaast brengt EA dit jaar veel kennis en ervaring met zich mee als het gaat om een verhaalmodus in sportgames. In de FIFA-gamereeks werd al volop geëxperimenteerd met verhaalmodi als 'Volta' en 'The Journey'. Al met al zijn er dus genoeg ingrediënten om de verhaalmodus dit jaar te laten slagen.

Nieuwe manieren om je carrièremodus te doen

Inmiddels is er nog meer info bekend over F1 2021, naast de informatie van Codemasters over de nieuwe verhaalmodus. Zo bevestigde de producent reeds dat de bestaande carrièremodus een hoop nieuwe functies krijgt. Zo zal er een 'two-player' optie zijn, waarbij je online kan racen binnen de carrièremodus. Het is de eerste keer dat Codemasters een stap zet om de offline carrièremodus te integreren in een online setting. Of deze optie daadwerkelijk erg populair zal worden, valt echter nog te betwijfelen. Het huidige systeem met online racen in de game staat er vooral om bekend dat veel spelers roekeloos rijden, waarbij het opzettelijk tegen elkaar aanrijden niet altijd zwaar wordt bestraft. Bij het integreren van de carrièremodus in de online omgeving wil je natuurlijk niet dat je seizoen verpest wordt door andermans roekeloosheid.

Daarnaast is er de 'Real-Season start' optie, waarbij je je carrière als coureur in de game op elk gegeven moment in het 'echte' Formule 1-seizoen kan beginnen, waarbij de WK-stand van het real-life Formule 1 seizoen worden meegenomen. Zo kan je er in de laatste maanden van het 'echte' Formule 1-seizoen dus voor kiezen om de resterende paar races in de F1 2021 game te simuleren met real-time WK-standen.

Cross-play en iconische circuits hoog op het verlanglijstje

Naast de door Codemasters bevestigde nieuwe features van F1 2021, zullen er nog een hoop nieuwigheden zijn die nog niet officieel bekend zijn gemaakt. Er zijn dan ook veel geruchten over mogelijke nieuwe opties voor de game. Een van de hardnekkigste daarvan is de toevoeging van extra iconische circuits aan de game. Naast de reguliere circuits van de 2021-kalender (in deze editie dus ook Portimão, Imola, and Jeddah, red.) kan je in F1 2021 mogelijk ook racen op banen als de Hockenheimring in Duitsland, of het circuit van Sepang in Maleisië.

Daarnaast staat de toevoeging van 'cross-play' aan de nieuwe F1-game hoog op het verlanglijstje van de gamende Formule 1-fans. Tot op heden is het namelijk niet mogelijk om met verschillende consoles samen een online race te houden. De online-omgeving van F1 2021 op PlayStation, PC en Xbox waren tot nu toe dan ook altijd gescheiden. Veel moderne games maken al gebruik van cross-play en zeker in het geval van de F1-games is dit een welkome vernieuwing. Na een paar maanden zijn de online lobbies in de game namelijk erg leeg, waardoor het soms lang duurt voordat je aan een online race kan deelnemen. Het samensmelten van de online omgevingen van de verschillende platformen moet dat verhelpen. Echter zijn er nog geen signalen dat men daadwerkelijk van plan is om cross-play voor F1 2021 te introduceren.

Wat wel een zekerheid is, is dat F1 2021 er weer een stukje beter uit komt te zien dan zijn voorgangers. In de laatste jaren maakte Codemasters al veel stappen op het gebied van de graphics van de game, maar met de introductie van de nieuwe generatie spelcomputers (de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S, red.) kan men nog meer uitpakken met de looks van de game. De verwachting is bijvoorbeeld dat gamers op de nieuwe spelcomputers het spel kunnen spelen met zestig frames per seconde, waar dit voorheen dertig frames per seconde was op de Xbox en PlayStation. Zeker voor de gamers met de nieuwste apparaten zal F1 2021 naar alle waarschijnlijkheid dus een flinke stap vooruit zijn.

Al met al is het wachten op meer stukjes informatie die Codemasters in de komende maanden zal vrijgeven. Het zal interessant zijn welke nieuwe opties er nog bijkomen en hoe de producent in detail gebruik gaat maken van de nieuwe generatie spelcomputers. De verwachting is dat Codemasters in juni met meer informatie op de proppen komt, waarna de game uitgebracht zal worden op 16 juli. De game zal verschijnen op de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, en PC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws