De Vries denkt niet alles uit F1-test met Mercedes gehaald te hebben Formule 1
Formule 1

De Vries denkt niet alles uit F1-test met Mercedes gehaald te hebben

De Vries denkt niet alles uit F1-test met Mercedes gehaald te hebben

Nyck de Vries is niet geheel tevreden met zijn trainingssessie voor Mercedes in Frankrijk. De Vries mocht voor de tweede keer in 2022 deelnemen aan een F1-training, maar heeft niet alles eruit gehaald dat erin zat. Dit denkt hij vooral omdat hij in zijn tweede stint op de softbanden een paar fouten maakte. Ook stelt hij dat bandendegradatie wellicht geen enorme rol gaat spelen op Circuit Paul Ricard.

Na afloop van zijn eerste vrije trainingssessie sloot de man uit Sneek zich aan bij de commentatoren van Sky Sports F1. De Vries kon in twee stints laten zien wat hij waard was, maar de tweede stint liet te wensen over: 'We gingen naar buiten op de softbanden. De eerste ronde was supergoed, supercompetitief. In de tweede ronde maakte ik een paar fouten, en daardoor heb ik er niet alles uit gehaald.'

'Dat ligt niet zozeer aan het circuit, maar vooral aan dat ik de auto moest leren kennen. Daardoor pushte ik soms op plekken waar dat niet handig was, en nam ik de bochten niet goed', benadrukt hij. Hij nam daardoor suboptimale racelijnen en liet tijd liggen. Het gat naar George Russell, die in de andere Mercedes reed, was aan het einde van de sessie zo'n halve seconde.

Dat had niet gehoeven, stelt de regerend Formule E-kampioen, want als die latere ronden in de tweede stint goed geweest waren, had hij gebruik kunnen maken van het steeds sneller wordende circuit: 'De delta werd steeds groter, omdat de tijden steeds verbeterden naarmate de sessie vorderde. Daarom ben ik achteraf wat kritisch op mijzelf.' Zijn trainingssessie voor Mercedes verliep dus niet geheel naar wens.

Hulp van Hamilton

De Vries nam plaats in de W13 van Lewis Hamilton, en vroeg de zevenvoudig wereldkampioen om tips. Deze kreeg hij ook: 'Hij adviseerde mij over de verschillende tools op het stuurtje waarmee je de balans van de auto aan kan passen. Het is mooi om die steun te krijgen, dat waardeer ik zeer', geeft hij aan bij De Telegraaf.

De ervaring bij Mercedes was anders dan de ervaring bij Williams eerder dit jaar. Bij Mercedes kent hij het team namelijk al als reservecoureur. 'Mijn oefensessie voor Williams was ook speciaal, want het was de eerste keer. Maar in de auto stappen van een wereldkampioen, is ook heel bijzonder.' Wel moest hij zich blijven focussen, want er werd wel gewoon verwacht dat hij het trainingsprogramma af zou werken wat Mercedes voor hem opgesteld had.

Bandenslijtage in Paul Ricard

De bandenslijtage ligt op Circuit Paul Ricard niet zo hoog als verwacht. Door de hoge temperaturen in Zuid-Frankrijk leek het erop dat het rubber het zwaar zou gaan krijgen, maar De Vries merkte er weinig van: 'Ik kan het alleen vergelijken met Barcelona, maar ik denk niet dat bandendegradatie hier een groot probleem zal zijn. Het is echter nog vroeg in het weekend, en het circuit kan nog veranderen.'

'Het tarmac is zwart, waardoor het veel warmte vasthoudt. Eens kijken hoe het weekend zich ontwikkelt, maar ik kan me niet voorstellen dat dit een groot onderwerp van gesprek wordt', merkt hij erover op. De Vries refereert naar Circuit de Barcelona-Catalunya omdat dat het enige circuit is waarop hij eveneens een F1-sessie verreed. Destijds nam hij plaats in de Williams, en deed hij het significant beter dan Nicholas Latifi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws