Di Resta bewondert Red Bull-pitcrew: 'Kijk naar dat team, het zijn allemaal atleten' Formule 1
Formule 1

Di Resta bewondert Red Bull-pitcrew: 'Kijk naar dat team, het zijn allemaal atleten'

Di Resta bewondert Red Bull-pitcrew: 'Kijk naar dat team, het zijn allemaal atleten'

Paul di Resta heeft zich positief uitgelaten over de strategie van Red Bull Racing, terwijl hij Mercedes het matige weekend van Valtteri Bottas verwijt. Bottas gaf tijdens de race zelf al aan dat hij graag een alternatieve strategie wilde, maar aan de pitmuur luisterden ze niet. Mede dankzij een superieur Red Bull lukte het Bottas dus niet om op het podium te eindigen.

'Je kon zien dat hij vibratie had waardoor hij eerder naar binnen moest', zo opent Di Resta zijn analyse van de wedstrijd van Bottas voor Sky Sports F1. 'Die tweede stint begon hij echter zeer snel, maar daar haalde hij misschien wel te veel leven uit de band', beargumenteert hij. Aan het begin leek Bottas de pace te hebben om teamgenoot Lewis Hamilton bij te houden, maar na enkele ronden moest hij toch een gat laten vallen.

Dat Bottas niet verder wist te komen dan de vierde plaats is in eerste instantie zijn eigen schuld, stelt Di Resta: 'Hij mag uiteindelijk niet klagen want hij reed heel de wedstrijd in verkeer. Als je je op de eerste plaats kwalificeert dan heb je dat niet.' Uiteindelijk werd het P3 in de kwalificatie, alleen Hamilton en Max Verstappen waren sneller. 'Eigenlijk had Bottas een heel goed weekend, maar hij zal vast gefrustreerd zijn', ziet de analist.

Wat nog zuurder maakt dat de Fin het podium uiteindelijk niet wist te bereiken was het feit dat Bottas zelf in de openingsfase van de wedstrijd al aanvoelde dat de tweestopper de betere strategie zou zijn. Di Resta hoorde de boordradio en geeft de Mercedes-man gelijk: 'Toegegeven, hij voorspelde aan het begin van de race een tweestopper, maar het team reageerde daar niet op.'

Red Bull strategisch superieur

Mercedes haalde haar coureur dus niet naar binnen, maar Red Bull Racing ging met Sergio Perez tevens voor een eenstopper. De Mexicaan trok uiteindelijk aan het langste eind in gevecht met de W12. 'Red Bull ging langer door met Perez zodat hij in de slotfase Valtteri nog uit kon dagen', zo ontleedt de Brit de strategie van de Oostenrijkers. 'Red Bull speelde in Frankrijk een heel ander spel dan Mercedes', voegt hij daaraan toe.

Een uitstekende out-lap van Max Verstappen was uiteindelijk voldoende om voor de Mercedessen terecht te komen na de pitstop-fase, maar ook aan het pitstop-team heeft Red Bull de overwinning te danken volgens Di Resta: 'Kijk naar dat team, het zijn allemaal atleten. Zij vormen een groot deel van de race en zijn zeer belangrijk bij de undercut of de overcut. Hoeveel teams op deze grid kunnen een pitstop uitvoeren in twee seconden?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws