Domenicali trots op Alonso: 'Als je fit bent, heeft leeftijd zeer beperkte invloed op prestaties' Formule 1
Formule 1

Domenicali trots op Alonso: 'Als je fit bent, heeft leeftijd zeer beperkte invloed op prestaties'

Domenicali trots op Alonso: 'Als je fit bent, heeft leeftijd zeer beperkte invloed op prestaties'

Stefano Domenicali heeft zich vol lof uitgelaten over de prestaties van Fernando Alonso. De Spanjaard is momenteel één van de hoofdrolspelers in de Formule 1, nu hij in zijn Aston Martin de podiums aaneen weet te rijgen. Alonso mag dan wel op leeftijd zijn, hij is nog altijd fit en zal daarom ook lang kunnen blijven presteren denkt de CEO, die ook blij is met de toenemende populariteit van de Spaanse GP door de prestaties van de tweevoudig wereldkampioen.

In gesprek met AS is Domenicali ingegaan op de prestaties van Alonso, die zijn thuisrace rijdt dit weekend. 'Het is fantastisch, ik ben erg blij en trots op hem. Hij is altijd al een ongelooflijke coureur geweest, hij heeft zijn talent zijn hele carrière getoond. Het is fantastisch dat hij na een periode waarin hij andere dingen heeft gedaan, terugkomt en de wereld laat zien dat hij met een goede auto vecht voor de overwinning. Als je fit bent, heeft leeftijd een zeer beperkte invloed op de prestaties.'

De CEO ziet ook dat de prestaties van Alonso effect hebben op de populariteit van de Grand Prix. 'Ik ben erg blij en trots, en nu wordt alles verkocht in Barcelona, wat ook fantastisch is', zo refereert hij aan de ticketverkoop. 'Veel fans van Fernando, veel fans van Carlos Sainz. Het is de beste omgeving en het is een geweldige tijd voor Spanje in de Formule 1. Hij is teruggekeerd naar cijfers waarvan iedereen zou zeggen dat ze onmogelijk te herhalen waren', is de Italiaan vol lof over de resultaten van de Aston Martin-coureur.

Vechten voor overwinning

Het is dan ook eindelijk zo dat de Spanjaard in een auto rijdt die hij verdient. 'Natuurlijk. Het is waar dat zelfs als je een kampioen bent, je een auto nodig hebt waarmee je dat potentieel kunt laten zien. Zo is het altijd geweest in de F1. Nu kun je vechten voor het podium. Ik weet zeker dat hij het team pusht om ervoor te zorgen dat hij kan vechten voor de overwinning, hij is zeer consistent geweest in de eerste races van het seizoen. Hij zal er tot het einde zijn om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws