Doornbos analyseert geïrriteerde Verstappen: 'Hoe kan je zo reageren op je ingenieur?' Formule 1
Formule 1

Doornbos analyseert geïrriteerde Verstappen: 'Hoe kan je zo reageren op je ingenieur?'

Doornbos analyseert geïrriteerde Verstappen: 'Hoe kan je zo reageren op je ingenieur?'

Het viel Robert Doornbos op dat Max Verstappen zich geïrriteerd uitte richting zijn ingenieur in Monaco. Toen Verstappen eenmaal teruggelopen was naar de pitstraat kwam hij Gianpiero Lambiase tegen, en riep hij hem wat toe, om vervolgens hard door te lopen. Lambiase liep zonder iets te zeggen door, waarna Verstappen zonder iets te zeggen langs Helmut Marko liep. Doornbos denkt te weten waar de irritatie vandaan kwam.

'Ja, en dan moet je toch denken aan strategie. Next year it's the other way around, dat je dan overlegt met je ingenieur wat je gaat doen', aldus Doornbos, die denkt dat Red Bull Racing het in de kwalificatie heeft laten liggen op het programma dat ze draaiden met Verstappen. Doornbos denkt daarnaast dat hij ook niet tevreden was met de auto in de dwergstaat.

Strategie Verstappen

Wat bedoelde Verstappen precies met deze woorden? Doornbos heeft een theorie: 'Je kijkt of je als eerste naar buiten gaat of als laatste. Je zou later kunnen gaan als je een slipstream wil. Hier heb je daar niet zoveel voordeel van, want je moet toch je eigen positie vrijmaken op de baan.' Eerder naar buiten gaan betekent dan ook dat de kans op een strakke ronde groter is.

'Je wil niet achter iemand zitten, je wil vrij baan hebben. We weten alleen dat er boordradio-verkeer geweest is tussen Verstappen over of hij push-cool-push wilde doen, of andersom', weet de Ziggo Sport-analist. Daarmee doelt Doornbos op een pushlap, waarin je voor een snelle tijd gaat en een coollap waarin je de systemen afkoelt en de batterij oplaadt.

'Toen kwam er een niet heel zelfverzekerd antwoord terug van Verstappen. Ik denk dan van, hoe kan je zo reageren op je ingenieur? Ze zijn verslagen in de pitbox. Vierde, dan is derde het best haalbare als de Ferrari's heel blijven', concludeert hij. Verstappen heeft er de pest in dat hij de kwalificatie verloren heeft van teamgenoot Sergio Pérez, maar had wellicht iets overtuigender voor een strategie kunnen kiezen volgens Doornbos.

Zes keer je inzet bij zege van Verstappen in Monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws