Doornbos ziet Red Bull niet langer als beste team: 'Zij hebben het beste pakket' Formule 1
Formule 1

Doornbos ziet Red Bull niet langer als beste team: 'Zij hebben het beste pakket'

Doornbos ziet Red Bull niet langer als beste team: 'Zij hebben het beste pakket'

McLaren is sinds 2023 de absolute upgradekampioen in de Formule 1. Het Britse team begon belabberd aan 2023, maar vocht zich met een series upgrades naar voren, en in 2024 was het eerste pakket aan upgrades in Miami ook weer een voltreffer. Robert Doornbos denkt zelfs dat McLaren inmiddels het beste pakket heeft.

Red Bull Racing nam in Imola ook upgrades mee, maar McLaren leek in Miami toch een grotere stap te hebben gezet. 'Doordat al die teams upgrades meenemen die werken, en Red Bull al een beetje aan de taks van de auto zit, zul je merken dat het alleen maar spannender wordt', voorspelt Doornbos bij Ziggo Sport. 'Die updates werken ook nog niet helemaal goed. Je kan upgrades meenemen, maar het moet ook goed uitpakken. Bij Ferrari en McLaren pakt het goed uit, bij Aston Martin wat minder.' Aston Martin nam veel upgrades mee, maar haalde Q3 niet.

McLaren liet kans schieten

Doornbos vindt dat Red Bull inmiddels ook niet meer de beste auto heeft. 'Ik denk dat McLaren over het geheel genomen het beste pakket heeft. Bij Oscar Piastri kun je je ook afvragen of hij niet wat heeft laten liggen in de laatste bocht. Het had er wel ingezeten, die poleposition. Oscar valt in die laatste bocht van die kerbstones af, en moest hem toch even opvangen. Hij had ook een gele sector daar', wijst Doornbos aan.

'Om terug te komen op jouw vraag, of McLaren de snelste auto heeft. Hier hadden ze die pole eigenlijk moeten pakken, als Max dat cadeautje in de eerste sector niet gekregen had', zegt de analist over de slipstream, die Verstappen kreeg. Doornbos heeft maar één verklaring voor het feit dat het Britse team nog geen polepositions heeft kunnen afpakken van Red Bull Racing. 'Ja, Max zit in die auto. Die maakt het verschil.'

Verstappen pakte zijn achtste poleposition op rij. 'Hij perst die twee tienden extra eruit, en hij kreeg hier hulp in de eerste sector met een slipstream, waardoor hij veel hogere topsnelheid haalde dan wie dan ook', zegt Doornbos over de hulp van Nico Hülkenberg. Ik dacht al: hoe kan hij nou drie tienden sneller dan de rest? Het zijn maar drie bochten! Het was een perfecte dag voor Max.'

Pérez stelt teleur

Waar Verstappen het volgens Doornbos snellere McLaren af wist te troeven, versloeg teamgenoot Sergio Pérez niet eens het zusterteam. 'Zijn hele run was al een beetje rommelig', aldus Doornbos over de elfde startplek van de Mexicaan. 'Hij was de slechtste van de twee Red Bull-teams. De twee coureurs van Visa Cash App RB gaan wel door, en jij niet. Dat is pijnlijk.' Uiteindelijk kwalificeerden de RB-coureurs zich als zevende en negende, met allebei een Mercedes-coureur schuin voor zich.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws