Marko sloot een weddenschap tegen Verstappen af: 'Jammer dat we niet om geld hebben gewed' Formule 1
Formule 1

Marko sloot een weddenschap tegen Verstappen af: 'Jammer dat we niet om geld hebben gewed'

Marko sloot een weddenschap tegen Verstappen af: 'Jammer dat we niet om geld hebben gewed'

Red Bull-adviseur Helmut Marko had niet gedacht dat Max Verstappen er op de zaterdag in Emilia-Romagna met de polepositie vandoor zou gaan. De Oostenrijker sloot zelfs een kleine weddenschap af met Verstappens race-ingenieur Gianpiero Lambiase dat de Nederlander tekort zou komen. Uiteindelijk bleek dat net de juiste motivatie voor de wereldkampioen te zijn om een magische poleronde uit de hoge hoed te toveren.

Tot aan de kwalificatie kreeg Red Bull de balans in de RB20 niet goed voor elkaar. De verwachtingen waren daardoor niet hooggespannen voor de drievoudig wereldkampioen, en zelfs Red Bull-adviseur Marko dacht niet dat zijn pupil er met de polepositie vandoor zou gaan. Juist die voorspelling van de Oostenrijker heeft Verstappen geholpen om toch de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie. Verstappens race-ingenieur Lambiase vertelde de Nederlander vlak voor de kwalificatiesessie dat iemand in de garage tegen een polepositie voor Verstappen had gewed.

'Hoorde je zijn bericht niet?', vroeg Marko zich na de kwalificatie af, tegenover De Telegraaf. 'Hij zei dat er iemand was die tegen hem had gewed en dat hij dus diens ongelijk kon bewijzen.' Uiteindelijk bleek dus Marko zelf die weddenschap tegen Verstappen te hebben geplaatst. 'Jammer voor GP (Lambiase, red.) alleen dat we niet om geld hebben gewed', glimlachte Marko. 'Dit resultaat is een positieve verrassing. De veranderingen in de afstellingen bleken te werken en Max reed als gewoonlijk een magische ronde. En hij profiteerde ook van de slipstream van Nico Hülkenberg, die voor hem reed.'

Marko ziet het daarom tijdens de race een stuk minder somber in voor Verstappen. 'Een race-overwinning is nu niet meer onmogelijk', is de Oostenrijker opgewekt. 'Op dit circuit is het leven een stuk makkelijker als je vooraan rijdt. Als Max vooraan kan blijven na de start, is het zeker een realistisch scenario dat hij wint.' Verstappen zal tijdens de race voornamelijk concurrentie van McLarens Lando Norris en de Ferrari's verwachten, omdat deze vlak achter de Nederlander aan de race mogen beginnen.

Verstappen ging al voor een top vijf-plaats

Ook voor Verstappen zelf was zijn polepositie een verrassing. Voorafgaand aan de sessie gaf de Nederlander namelijk toe dat hij al tevreden zou zijn geweest met een top vijf-notering. 'Ik dacht dat ik al tevreden moest zijn met een plek in de top vijf', aldus Verstappen. 'Het was tot aan de kwalificatie heel lastig. De balans van de auto was nergens, maar in de kwalificatie voelde het een stuk beter aan. Veel mensen kijken dan naar de upgrades die we hebben meegenomen. Die onderdelen doen gewoon hun werk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws