Duidelijke taal van Ferrari: 'Wereldtitel enige dat telt' Formule 1
Formule 1

Duidelijke taal van Ferrari: 'Wereldtitel enige dat telt'

Duidelijke taal van Ferrari: 'Wereldtitel enige dat telt'

Ferrari is heel duidelijk in het doel voor het nieuwe raceseizoen: het binnenhalen van de wereldtitel. Ze zullen alles op alles zetten om dit doel te realiseren, het wereldkampioenschap is het enige dat telt.

De nieuwe bolide van Ferrari mag dan nog niet gepresenteerd zijn, de doelstelling is in ieder geval duidelijk. Na een domper tijdens het 2022-raceseizoen is Ferrari klaar voor een nieuw begin. Ondanks dat de Italiaanse renstal goed uit de startblokken kwam vorig jaar, liep het allemaal in de soep voor Charles Leclerc en Carlos Sainz nadat ze consistent geklopt werden door Max Verstappen en zijn Red Bull Racing. Het seizoen werd toen gemakkelijk afgereden en bij de Japanse Grand Prix was het kampioenschap al in de handen van de Nederlander.

Vasseur weet wat hem te doen staat: 'Wereldtitel staat op één'

Dat zal Ferrari niet nogmaals laten gebeuren, geven ze aan bij Motorsport.com. Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door blunders in de strategie, eigen fouten van de coureurs en de wankelende betrouwbaarheid van de F1-75. Voormalig teambaas Mattia Binotto is vervangen door Frédéric Vasseur, en hij heeft een duidelijke opdracht meegekregen: de wereldtitel binnenslepen.

Bestuursvoorzitter Benedetto Vigna is het hier helemaal mee eens. 'Vasseur weet wat hij nu moet doen, de wereldtitel staat op één', benadrukt de Italiaan. 'Pas daarna kijken we naar onze verdere doelen, zoals het uitbreiden van onze klantenkring en het indienen van meer patenten. Dit ging de vorige jaren ook goed, daar willen we op voortborduren', concludeert hij.

Naast de wereldtitel wil Ferrari ook aansprekend zijn voor de nieuwere generatie. Volgens de bestuursvoorzitter van Ferrari zijn ze ook daarin op de goede weg. 'We zijn te vinden in verschillende kampioenschappen. Naast de Formule 1 zijn we ook aanwezig bij endurance en SRO.' Vigna ziet een grote toekomst voor de Italiaanse renstal: 'We zijn onderdeel van de pioniers in de Formule 1-wereld. We streven altijd naar verbetering en groei', aldus Vigna.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws