Verstappen kraakhelder over beleid FIA: 'Een verbod is hoe dan ook onnodig' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kraakhelder over beleid FIA: 'Een verbod is hoe dan ook onnodig'

Verstappen kraakhelder over beleid FIA: 'Een verbod is hoe dan ook onnodig'

Max Verstappen vindt de nieuwe regel van de FIA, waarin coureurs eerst toestemming moeten vragen voor het maken van politieke en religieuze statements, onnodig. Dat laat de regerend wereldkampioen van de Formule 1 weten in gesprek met Sky Sports F1.

Vanaf komend seizoen mogen coureurs niet zomaar meer met politieke uitingen voor de start van een Grand Prix verschijnen. De FIA moet eerst schriftelijk toestemming hebben gegeven voordat zoiets is toegestaan. Verstappen is het niet helemaal eens met die regel. 'Iedereen is anders. Sommige mensen zijn meer uitgesproken dan anderen', legt de Nederlander uit.

Verstappen zelf niet uitgesproken, maar vindt FIA-regel onnodig

De coureur van Red Bull Racing zegt zelf nooit echt uitgesproken te zijn geweest. 'In de eerste plaats is het moeilijk als coureur om je daar volledig voor in te zetten door overal op in te gaan en ervoor te zorgen dat je alle feiten kent.' Toch staat hij niet achter de nieuwe regel. 'Ik denk dat het onnodig is, want je zorgt er eigenlijk voor dat mensen zich niet meer mogen uitspreken.'

Verstappen vindt dat coureurs zich juist wel mogen uitspreken over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. 'Sommige mensen zullen zich meer uitspreken dan anderen, maar een verbod is hoe dan ook onnodig', besluit de 25-jarige Limburger. Verstappen is na onder meer Valtteri Bottas en teamgenoot Sergio Pérez de zoveelste coureur die het oneens is met het beleid van de FIA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws