Herbert hoopt dat Vasseur mentaliteit bij Ferrari gaat veranderen: 'Soms moet je accepteren dat je fout zit' Formule 1
Formule 1

Herbert hoopt dat Vasseur mentaliteit bij Ferrari gaat veranderen: 'Soms moet je accepteren dat je fout zit'

Herbert hoopt dat Vasseur mentaliteit bij Ferrari gaat veranderen: 'Soms moet je accepteren dat je fout zit'

Johnny Herbert is van mening dat Frédéric Vasseur voor een frisse wind kan zorgen bij Ferrari. De 54-jarige Fransman werd in december aangetrokken als vervanger van de opgestapte Mattia Binotto en de verwachtingen zullen in Maranello opnieuw hooggespannen zijn. Ferrari maakte in 2022 flink wat fouten, maar dat leek het team echter nooit echt toe te willen geven. Herbert hoopt dat Vasseur hier verandering in gaat brengen.

Ferrari sloeg in 2022 op strategisch gebied meermaals de plank mis, al vond het Italiaanse team het maar moeilijk om dit openlijk toe te geven. Dat moet veranderen volgens Herbert en de Brit hoopt dat Vasseur daar de juiste man voor is. 'We hebben gezien wat er op strategisch gebied gebeurde, maar Ferrari zei vaak dat ze het juiste hadden gedaan', begint de voormalig Formule 1-coureur tegenover Total-Motorsport.com. 'Het leek alsof ze hun fouten nooit wilden toegeven. Hopelijk kan iemand als Fred (Vasseur, red.) daar op de juiste manier mee omgaan.'

Herbert vindt het ook helemaal niet erg dat Ferrari fouten heeft gemaakt, maar de Brit vindt dat de Scuderia daar gewoon voor uit moet komen. 'Soms moet je accepteren dat je fout zit en dan moet je een paar wijzigingen doorvoeren. Dat is ook goed voor de moraal in het team en soms zorgt kritiek er ook voor dat iedereen weer scherp is.' Herbert is van mening dat er soms even harde woorden moeten vallen, want anders gaat iedereen op dezelfde voet verder. 'Als je iemand een hand op de schouder legt en je zegt dat hij het goed heeft gedaan, dan denkt hij dat hij zo verder kan gaan. Dat is niet de bedoeling.'

Ferrari kan voorbeeld nemen aan Red Bull en Mercedes

Red Bull Racing en Mercedes hadden in 2022 minder moeite met het nemen van de juiste strategische beslissingen en dat is ook Herbert niet ontgaan. De Brit raadt Ferrari aan om daar een voorbeeld aan te nemen. 'Ze moeten kijken naar de strategie van Red Bull en Mercedes. Ferrari heeft alle ingrediënten in huis om succesvol te zijn. Hopelijk kan Fred (Vasseur, red.) ze net dat laatste beetje geven', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws