Egginton over crash Tsunoda: 'Hoort erbij als je debutant bent' Formule 1
Formule 1

Egginton over crash Tsunoda: 'Hoort erbij als je debutant bent'

Egginton over crash Tsunoda: 'Hoort erbij als je debutant bent'

De crash van Yuki Tsunoda in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia Romagna hoort erbij als je debutant bent. Dat is de mening van Jody Egginton, technisch directeur van AlphaTauri. De Japanner crashte hard in Q1 en de achterkant van zijn AT02 raakte zwaar beschadigd. Hoewel zijn team er niet blij mee was, nemen ze het hem niet al teveel kwalijk.

Tsunoda heeft tot nu toe een redelijk debuut gekend in de Formule 1. In Bahrein vocht hij een weg naar een negende plaats nadat hij eerder in Q2 werd uitgeschakeld. In Imola scoorde hij ook bijna punten nadat hij door zijn crash als laatste moest beginnen. Door een spin kwam zijn comeback tot een einde en eindigde hij alsnog buiten de punten.

Egginton over crash Tsunoda

Zijn crash in Q1 was echter toch het belangrijkste gespreksonderwerp voor wie het zou hebben over Tsunoda's weekend in Italië. Zo ook voor technisch directeur Egginton: 'Zijn ronde begon aardig goed, het is niet zo dat hij eerder al fouten maakte of andere gekke dingen deed. Zowel zijn eerste als tweede sector zagen er keurig uit. Hij ging alleen een beetje te snel op het gas en verloor zo de controle over de kerb.'

'Maar dat is nou eenmaal iets wat er gebeurt als je een jonge coureur bent', vertelt de Engelsman verder in gesprek met Motorsport.com. 'Dat kan gebeuren zo vroeg in een carrière. Iedereen die nu op de grid staat heeft ooit zo'n moment gehad. Het heeft niks te maken met een trend dat hij te hard zou pushen. hij verloor gewoon even de controle. Dat hoort erbij als je debutant bent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws