F1 Live | GP Emilia Romagna afgelast, Verstappen en collega's reageren Formule 1
Formule 1

F1 Live | GP Emilia Romagna afgelast, Verstappen en collega's reageren

F1 Live | GP Emilia Romagna afgelast, Verstappen en collega's reageren

De Grand Prix van Emilia Romagna is afgelast door het zware noodweer dat Noord-Italië in zijn greep houdt. De wegen richting het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zijn ontoegankelijk en delen van de regio zijn overstroomd. Hoe nu verder? F1Maximaal houdt je middels een liveblog op de hoogte.

Voor dinsdag en woensdag werd er een weeralarm afgegeven vanwege de hevige regenval. De kans op overstromingen en aardverschuivingen is hoog en meerdere mensen hebben dan ook al hun huizen moeten verlaten in de regio. De regen zou ophouden op woensdag, maar juist op die dag werd weer een code rood afgegeven voor de donderdag. Reden voor de Formule 1 om het weekend dan maar alvast te annuleren.

Circuit ontruimd, AlphaTauri-medewerkers slapen in de fabriek

Op dinsdag werd het circuit van Imola ontruimd. De rivier naast het circuit is al buiten de oevers getreden, waardoor het personeel weg werd gestuurd. Ook op de woensdag zullen de teams niet terugkeren naar de paddock. Een groot deel staat namelijk al onder water, wat ook geldt voor de rest van de regio. Medewerkers van het team van AlphaTauri moesten hun huizen verlaten, maar konden uiteindelijk overnachten in de fabriek in Faenza.

Woensdagmiddag werd bekendgemaakt dat de Grand Prix werd afgelast. Dat kwam eerder dan verwacht, namelijk na 13:00u 's middags, terwijl er vergaderd zou worden om 14:00u. De Formule 1 kan de veiligheid van de mensen die naar het circuits zouden afreizen niet waarborgen. Ook wil het de druk op de lokale autoriteiten niet verhogen door wel te gaan racen.

F1 Live | Liveblog omtrent annulering Grand Prix van Emilia Romagna

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws