F1 in het kort | Red Bull haalt toptalent als reservecoureur Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Red Bull haalt toptalent als reservecoureur

F1 in het kort | Red Bull haalt toptalent als reservecoureur

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Red Bull haalt toptalent als reservecoureur

Red Bull Racing heeft de negentienjarige Zane Maloney vastgelegd. Maloney eindigde afgelopen seizoen tweede in de Formule 3. De Barbadaan zal komend seizoen dus onderdeel zijn van het Red Bull Junior Team en daarnaast ook reservecoureur zijn, zo maakt hij bekend in het onderstaande bericht op Instagram.

Brown complimenteert Binotto en verklaart dat Seidl niet zal vertrekken naar Ferrari

Volgens Zak Brown heeft Mattia Binotto zijn werk bij het team van Ferrari goed gedaan. 'Ik weet niet hoe het allemaal te werk gaat bij Ferrari, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat ze competitief waren dit jaar', wordt de CEO van McLaren geciteerd door FormulaPassion.it. Andreas Seidl is genoemd als potentiële opvolger van Binotto, maar volgens Brown is een overstap niet aan de orde. 'Ik weet niet of de geruchten kloppen, maar ik weet wel dat hij nergens heen gaat.'

Circuit van Spa-Francorchamps wil capaciteit verhogen door nieuwe tribunes

Het circuit van Spa-Francorchamps gaat haar capaciteit verhogen, meldt Motorsport.com. Vanaf La Source tot aan Raidillon komen nieuwe tribunes, waardoor er ruim 16.000 nieuwe zitplaatsen bij komen. De verbouwing is in oktober van start gegaan en het circuit hoopt in april klaar te zijn met het project. Dat betekent dat de tribunes klaar zijn voor de Grand Prix van België van aankomend seizoen.

Mekies namens Ferrari naar FIA-gala in plaats van Binotto

Laurent Mekies zal op 9 december aanwezig zijn bij het FIA-gala. Daar zal het team van Ferrari de prijs voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap in ontvangst nemen. De Fransman gaat in de plaats van Mattia Binotto en dat heeft te maken met het vertrek van de teambaas na 31 december. Het team van Ferrari vond het niet gepast om iemand te sturen die zijn ontslag heeft ingediend en stuurt daardoor de rechterhand van Binotto, meldt de Spaanse tak van Motorsport.com.

Zhou verkozen tot Rookie van het Jaar bij Autosport Awards

Guanyu Zhou is zondag tijdens de Autosport Awards verkozen tot Rookie of the Year, de prijs die je krijgt als beste debutant in een raceklasse. De Chinees debuteerde dit jaar in de Formule 1 bij het team van Alfa Romeo. In totaal pakte hij zes punten, wat er meer hadden kunnen zijn zonder meerdere technische problemen met zijn auto. Hij droeg zo wel bij aan de zesde plaats van Alfa Romeo bij de constructeurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws