Wolff sluit komst Binotto naar Mercedes uit: 'Teveel gebeurd tussen ons' Formule 1
Formule 1

Wolff sluit komst Binotto naar Mercedes uit: 'Teveel gebeurd tussen ons'

Wolff sluit komst Binotto naar Mercedes uit: 'Teveel gebeurd tussen ons'

Toto Wolff sluit een eventuele komst van Mattia Binotto naar Mercedes uit. Volgens de teambaas van Mercedes is er de afgelopen twee jaar teveel gebeurd, hoewel de relatie wel beter is geworden. De Oostenrijker acht de kans aanwezig dat de Zwitser terugkeert in de Formule 1 bij een ander team. Ook ging hij in op de mogelijke opvolger van Binotto bij Ferrari.

Wolff en Binotto gingen de afgelopen vier seizoenen de strijd aan met elkaar over een aantal kwesties. Met name in 2019 woedde er een flinke strijd over de legaliteit van Ferrari's krachtbron. In de Beyond the Grid-podcast van de Formule 1 zei de Mercedes-teambaas dat hij en Binotto de nodige botsingen met elkaar hebben gehad in de afgelopen jaren, maar dat ze het gevoel hadden dat de situatie in 2022 verbeterd was.

Verrast over het vertrek van de Zwitser bij Ferrari was de Oostenrijker niet: 'Het was altijd duidelijk dat hij onder enorme druk stond. Als teambaas bij Ferrari kun je maar beter een goed contract hebben voor je moet vertrekken. Nu is het onvermijdelijke gebeurd, maar hij hield het langer vol dan ik dacht.'

'Teveel gebeurd tussen ons'

De vijftigjarige ziet geen heil in de komst van Binotto naar Mercedes. 'Nee, ik denk dat er de afgelopen twee jaar te veel porselein tussen ons is gebroken dat dit mogelijk zou zijn.' Een rol bij een ander team in de Formule 1 zag Wolff wel als een mogelijkheid. 'Mattia begrijpt de Formule 1 door en door, dus misschien vindt hij een rol bij een ander team.'

De geruchten gaan dat Frédéric Vasseur de nieuwe teambaas van Ferrari gaat worden. Wolff vond het moeilijk om te oordelen of de teambaas van Alfa Romeo een geschikte opvolger zou zijn. 'Je moet autoracen begrijpen, misschien meer dan alleen Formule 1. Het is een heel niche, specialistische omgeving. Hoe meer je weet over de sport, hoe beter het is. Maar je wilt ook geen one-trick pony zijn. Je kunt een goede racemanager zijn en niets begrijpen van wat er commercieel of buiten de wereld gebeurt', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws