Verstappen met heldere taal over Jos Verstappen: 'Dat zal nooit veranderen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met heldere taal over Jos Verstappen: 'Dat zal nooit veranderen'

Verstappen met heldere taal over Jos Verstappen: 'Dat zal nooit veranderen'

Max Verstappen had op de mediadag in Silverstone al aangegeven dat de lading kritiek die hij kreeg na de Grand Prix van Oostenrijk hem geen moer kon schelen. De Nederlander heeft vanuit zijn opvoeding meegekregen dat dat soort dingen hem niet van zijn stuk moet brengen. Hij focust zich op één ding: racen. Verstappen weet hoe hij ook in chaotische periodes het beste uit zichzelf kan halen.

Verstappen kreeg na afloop van de race op de Red Bull Ring veel kritiek op de manier waarop hij tegen Lando Norris racete. De twee coureurs zaten in de slotfase van de race in Spielberg achter elkaar aan, en Norris probeerde meerdere keren voorbij de Nederlander te komen in bocht drie. Daar ging het uiteindelijk ook mis. Ze raakten elkaar en moesten allebei op drie wielen terughinken naar de pitstraat. Verstappen kon zijn race nog uitrijden na een pitstop, maar Norris niet, en dat schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Voornamelijk vanuit Groot-Brittannië kreeg de drievoudig wereldkampioen kritiek.

Zo vond oud-coureur Jolyon Palmer dat Verstappen 'dit gedrag' altijd vertoont als hij wiel aan wiel vecht met een andere coureur. Meer Britse analisten vielen erover, terwijl de coureurs het zelf op maandag alweer hadden bijgelegd en zelfs van het gevecht hebben genoten. 'Met de manier waarop ik ben opgegroeid, zullen dit soort dingen me niet van mijn stuk brengen', zegt Verstappen in gesprek met The Daily Mail. 'Voor mij zijn dit kleine verstoringen. Ik weet hoe ik me op de race moet concentreren en hoe ik het beste uit mezelf kan halen, zelfs met wat er mogelijk op de achtergrond speelt.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen met heldere taal over Jos Verstappen: 'Dat zal nooit veranderen'
Verstappen is immuun voor 'onzinnige discussies' en kritiek en laat zich niet van zijn stuk brengen.

Sfeer bij Red Bull is verbeterd

Verstappen gaf op de mediadag aan dat alle kritiek hem 'geen reet kon schelen', hij vond het belangrijker dat hij en Norris nog goed met elkaar door een deur konden. De rijders kunnen het ook naast de baan goed met elkaar vinden, en Verstappen wilde niet dat dat veranderde. Op de baan moeten ze hard tegen elkaar kunnen vechten, en dat verwacht de drievoudig wereldkampioen ook. Wat er ook speelt, zodra zijn vizier dichtgaat focust hij zich op de race en het behalen van de zege. Dat hij zich nergens door laat afleiden heeft hij begin dit jaar ook laten zien.

Toen werd de start van het 2024-seizoen overschaduwd door de zaak die gaande was tegen teambaas Christian Horner. 'Dat gezegd hebbende, het is altijd fijn om een fijne, rustige werkomgeving te hebben. Iedereen had het erover (de zaak tegen Horner, red.) aan het begin van het jaar, maar het is zeker veel verbeterd tot nu toe', geeft Verstappen aan. 'Toen kwam de laatste race', weerlegt hij, verwijzend naar de vete tussen zijn vader Jos Verstappen en Horner. 'Ik ben ervan overtuigd dat dat ook opgelost zal worden. Soms moet je het even de tijd geven en er niet te emotioneel over worden.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

helmut marko oostenrijk jos verstappen handgebaar
Jos Verstappen en Horner clashten verbaal in Oostenrijk.

Over Jos Verstappen: 'Dat zal niet veranderen'

Men suggereerde in de paddock in Oostenrijk direct dat de 'ruzie' tussen Verstappen senior en Horner ervoor zou kunnen zorgen dat de Nederlander een overstap naar Mercedes toch overweegt. Toto Wolff was in ieder geval klaar om er direct op in te spelen, maar Verstappen geeft aan dat dat niet het geval is. 'Ik bekijk het altijd vanuit een prestatie-oogpunt. Evenals de mensen om me heen en de werkrelatie die ik met hen heb', zegt hij.

'Het is een teamprestatie. Het is heel belangrijk voor ons om te proberen die groep bij elkaar te houden', legt Verstappen uit. 'Op dit moment is dat het geval.' Wat er ook gebeurt, zijn vader zal nergens heengaan. 'Zeker weten', antwoordt de 26-jarige resoluut. 'Hij komt tegenwoordig niet naar elke Grand Prix, want hij heeft een gezin en rijdt zelf rally's', legt Verstappen uit. 'Maar we zijn een familie. Hij is er altijd voor me geweest, en dat zal nooit veranderen', sluit de Nederlander af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws