Sainz over betrouwbaarheid motor: 'Het zal altijd een hot-topic zijn' Formule 1
Formule 1

Sainz over betrouwbaarheid motor: 'Het zal altijd een hot-topic zijn'

Sainz over betrouwbaarheid motor: 'Het zal altijd een hot-topic zijn'

Carlos Sainz kende een uitstekende race tijdens de Grand Prix van Canada. De coureur heeft daardoor meer vertrouwen op zijn resultaat op Silverstone. Volgens hem zal de strijd om de titel ook neerkomen op de ontwikkelingen tussen de twee grote rivalen: Red Bull Racing en Ferrari

De spaanse coureur kwam met vernieuwd vertrouwen naar Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Dit vertrouwen is een gevolg door de uitstekende race die twee weken geleden werd gereden in Montreal. Hij behaalde, na een fors gevecht met Max Verstappen, de tweede plaats. Voor Sainz was Canada een herstart fase, een nieuwe kans om deel te nemen aan de wedstrijd voor de titel. ‘Als ik erin slaag om het te winnen, kan het me helpen om weer in het gevecht te komen voor de titel’, aldus Sainz tegen motorsport.com.

Hij kijkt daarbij ook terug op zijn succes in Canada. ‘We hadden het hele weekend snelheid in Canada. We hadden het tempo, dus de vleugels stonden correct. We waren sneller dan Red Bull in veel fasen van de race, maar we waren niet twee-drie tienden sneller per ronde. Het waren gewoon de omstandigheden. We kijken goed om ons heen en proberen te bedenken hoe we beter en sneller kunnen worden. Het draait allemaal om balans’, aldus Sainz.

Betrouwbaarheid van de Ferrari-motor zal altijd een rol spelen

Na Canada is het moreel bij Sainz ook een stuk hoger, zo vertelt hij. ‘Ik ben wel meer opgewonden, niet alleen door Canada maar ook door Baku en Monaco. Ik heb fatsoenlijke weekenden gehad met de auto. Silverstone wordt een uitdaging, omdat het meer lijkt op het circuit van Barcelona. Dat was een lastig circuit van mij. Maar ik ben verbeterd en ik denk dat ik veel comfortabeler in de auto zit.’

Sainz sluit af met zijn kijk op de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor. Een onderwerp wat al lang speelt en waar veel van kan afhangen. ‘Betrouwbaarheid is altijd een hot topic geweest, maar ik denk dat dat normaal is en niet speciaal voor ons team. Uiteindelijk is alles gelijk en moeten we er gewoon voor zorgen dat we ons best blijven doen en dat het zich niet herhaalt. Deze dingen kunnen gebeuren.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittanië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws