Ferrari opent de aanval: 'Moeten de upgrades sneller meenemen' Formule 1
Formule 1

Ferrari opent de aanval: 'Moeten de upgrades sneller meenemen'

Ferrari opent de aanval: 'Moeten de upgrades sneller meenemen'

Ferrari introduceerde in Italië nieuwe onderdelen, waarmee het hoopte een verdere stap naar voren te zetten. Frédéric Vasseur concludeert na het thuisweekend van zijn team dat het gat naar Red Bull Racing verder gedicht werd, maar dat McLaren ook flink meters maakt. Alles draait nu om details in een steeds interessanter wordend seizoen.

Ferrari-kopman Charles Leclerc kwam als derde over de streep in Imola, maar de achterstand van zeven seconden op Max Verstappen en Lando Norris over een raceafstand biedt ruimte voor optimisme. 'We bevinden ons nu op een punt waarop we ontwikkeling van de auto moeten versnellen', zo spoort Vasseur zijn team dan ook verder aan in gesprek met Motorsport.com. 'Stel je voor dat iemand een upgrade één race eerder mee kan nemen, als je drie teams binnen één tiende hebt. Dan kun je van de vijfde plek naar de eerste plek springen. Het betekent dat we upgrades sneller naar het circuit moeten meenemen, dat wordt cruciaal.'

Vasseur beseft echter dat de realiteit toch wat gecompliceerder is dan dat, en dat zelfs die ene tiende niet meer zo makkelijk te vinden is. 'We moeten echter niet vergeten dat we nu op de laatste honderdsten jagen. Het is niet zo dat we met een upgrade vijf tienden zullen vinden. Je moet er dus ook zeker van zijn dat wat je meeneemt werkt. Dat wordt bepalend in de komende races. Als je met drie teams binnen een tiende zit, kan elk detail het verschil maken', zegt de teambaas van de nummer twee in beide kampioenschappen.

Wie slaat een slag in Monaco?

Monaco, de volgende bestemming, geldt traditioneel als een outlier, maar wel een outlier waar een van de teams een slag kan gaan slaan ten opzichte van de concurrentie. Vasseur zit naast de bolide ook in op de stuurmanskunsten van zijn coureurs. 'Ik denk dat we dit overal terug gaat zien. In Monaco wordt de afstelling cruciaal, en de prestatie van de coureur. Dat is goed nieuws voor de Formule 1, en goed nieuws voor het kampioenschap.' Leclerc staat 48 punten achter Verstappen, en Ferrari staat 56 punten achter Red Bull, terwijl McLaren op de derde plek volgt.

In Imola waren de verschillen in ieder geval miniem, weet de Fransman. 'Je hebt drie teams binnen zeven seconden na zeventig ronden, dus dat is een tiende per ronde. Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het weekend, want we hebben wel een stap vooruit gezet, maar McLaren zette waarschijnlijk diezelfde stap. We hebben wel winst geboekt op Red Bull, we staan niet ver achter', sluit Vasseur strijdlustig af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws