Sainz zou aanbod van Audi hebben gekregen, maar accepteert nog niet: 'Hij houdt het af' Formule 1
Formule 1

Sainz zou aanbod van Audi hebben gekregen, maar accepteert nog niet: 'Hij houdt het af'

Sainz zou aanbod van Audi hebben gekregen, maar accepteert nog niet: 'Hij houdt het af'

Carlos Sainz hoorde begin dit jaar dat hij bij Ferrari vervangen zal worden door Lewis Hamilton en is sindsdien op zoek naar een nieuw stoeltje. Er doen geruchten de ronde over verschillende teams, maar Ted Kravitz lijkt Audi de meest logische optie te vinden. ‘Sainz houdt het nog af’, beweert hij in Ted’s Race Notebook.

Eerder beweerde Helmut Marko al dat Sainz een lucratief aanbod had gekregen van Audi, maar dit bleek niet helemaal waar te zijn. Toch suggereert de verslaggever van Sky Sports ook dat Audi de Spanjaard zeer graag wil hebben. Echter zou het team, dat eerder al Nico Hülkenberg aankondigde als coureur, niet eeuwig de tijd hebben. Sterker nog, Sainz zou al voor het einde van mei moeten beslissen over een eventuele toekomst bij de het Duitse team.

Sainz wacht op een mogelijk zitje bij Red Bull

‘Audi probeert Sainz onder druk te zetten om ja of nee te zeggen tegen een baan bij ze naast Nico Hülkenberg’, vertelt Kravitz. De Spanjaard zou echter wat terughoudend zijn, ondanks het feit dat hij nu zonder stoeltje zit en hij bij Audi dus gegarandeerd een zitje krijgt. ‘Sainz houdt het nog af, maar het gerucht gaat dat Audi hem tot het eind van de maand heeft gegeven’, beweer Kravitz, die daarmee aangeeft dat de Duitse renstal dus niet alle tijd van de wereld heeft.

Er is volgens de verslaggever van Sky Sports een logische verklaring voor het feit dat Sainz niet direct het aanbod van Audi accepteert. ‘De reden dat Sainz het afhoudt, is omdat hij nog niet weet of Verstappen Red Bull gaat verlaten’, meent Kravitz. De Brit denkt dat Max Verstappen Mercedes nog als een optie ziet en er dus mogelijk een stoeltje vrij zal komen bij de Oostenrijkse renstal. ‘Als dat gebeurt, heeft Red Bull een vervanger voor Verstappen nodig’, verklaart hij. ‘Carlos Sainz kan Audi dus nog geen definitief antwoord geven’, concludeert Kravitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws