Palmer ziet druk bij Ferrari vergroten: 'Verstappen rijdt ook nog eens volwassener' Formule 1
Formule 1

Palmer ziet druk bij Ferrari vergroten: 'Verstappen rijdt ook nog eens volwassener'

Palmer ziet druk bij Ferrari vergroten: 'Verstappen rijdt ook nog eens volwassener'

Jolyon Palmer heeft in zijn column voor Formula 1.com de uitvalbeurten van Red Bull en Ferrari geanalyseerd, en wat er fout gaat momenteel bij Ferrari. De voormalig coureur denkt dat Charles Leclerc de beste kwalificatie-coureur van dit moment is. Ondanks dat Mattia Binotto eerder nog aangaf dat een overwinning in Canada niet noodzakelijk is, denkt Palmer dat Ferrari de druk voelt, en na het rampweekend in Baku graag wil winnen.

Leclerc en Ferrari konden in de eerste paar races van het seizoen niks fout doen, zo leek het wel, aangezien de Monegaskische coureur een dominante voorsprong in het kampioenschap opbouwde, terwijl Red Bull haperde met vroege betrouwbaarheidsproblemen. Terwijl Red Bull hun tweede DNF in drie races in Melbourne kreeg, vierde Ferrari een nieuwe overwinning, en pakte het team 49 punten voorsprong op Red Bull in het klassement, en Leclerc een ongelooflijke 46 punten voorsprong op Max Verstappen.

Leclerc is de beste kwalificatie-coureur op dit moment

'Red Bull verloor beide keren met een soortgelijk probleem in zowel Bahrein als Melbourne, een ingewikkeld probleem met de brandstof wat ze nu onder controle lijken te hebben. Ferrari heeft grote motorstoringen gehad in de auto van Leclerc in hun twee DNF's in Spanje en Baku, en om hun problemen nog groter te maken, kwamen beide uitvalbeurten terwijl Leclerc aan de leiding stond', zo zegt Palmer.

Andere problemen hebben het de Scuderia ook moeilijker gemaakt, volgens Palmer. 'Zowel Verstappen als Leclerc zijn twee keer uitgevallen, maar naar mijn mening heeft het team ook een ​​blunder gemaakt in Monaco met de strategie van de leidende auto, wat Leclerc nog meer punten kostte. De Ferrari-coureur was dit seizoen geweldig in de kwalificatie. Hij pakte zes van de acht polepositions, en heeft momenteel een geweldige serie van vier opeenvolgende poles.'

De Engelsman vervolgt: 'Hij is ongetwijfeld de beste kwalificatie-coureur op dit moment. Zijn vermogen om de laatste ronde van Q3 te behalen is ongelooflijk. Hij levert gewoon elke keer zonder fouten. Dit is een van de moeilijkste vaardigheden in de autosport, en is altijd een belangrijk onderdeel geweest van succes in de Formule 1.'

Ferrari voelt de druk

Volgens Palmer voelt Ferrari de druk, en zal het, ondanks de woorden van Binotto, willen winnen. 'Verstappen lijkt dit jaar als regerend kampioen ook volwassener te gaan rijden. Al met al maakt het Red Bull tot een serieuze concurrent in het kampioenschap, en ik weet zeker dat Ferrari de druk voelt, omdat ze sinds 2007 geen coureurskampioenschap hebben gewonnen.'

'Nu het kampioenschap al heen en weer slingert, hopen ze op een nieuwe wending. Binotto heeft gebagatelliseerd dat Canada een 'must win' is, maar ze zullen zeker zo snel mogelijk willen winnen om te laten zien dat ze nog steeds een belangrijke factor zijn in deze strijd om het kampioenschap', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws