Horner trots op Red Bull na pijnlijke jaren: 'Het was een geweldig jaar' Formule 1
Formule 1

Horner trots op Red Bull na pijnlijke jaren: 'Het was een geweldig jaar'

Horner trots op Red Bull na pijnlijke jaren: 'Het was een geweldig jaar'

Christian Horner is trots op het team van Red Bull Racing na een dominant seizoen. Max Verstappen wist zijn geweldige seizoen te bekronen met een zege tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Toch kende het seizoen van de Oostenrijkse renstal voldoende ups en downs. Vooral het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz doet nog altijd pijn bij Horner en de rest van het team.

Toch waren er meer hoogtepunten voor Red Bull. 'Het was een geweldig jaar', begint Horner in gesprek met Sky Sports. 'Om zeventien races te hebben gewonnen en de titels te hebben gepakt, is natuurlijk fantastisch voor het team. Dat geldt ook voor iedereen in de fabriek die zo hard heeft gewerkt. Dit hadden we echt nooit kunnen verwachten.' Red Bull moest de tweede plek in het coureurskampioenschap wel opgeven. 'Checo is nu derde in het kampioenschap. Hij reed zondag als een leeuw, maar het was niet genoeg', aldus de teambaas bij Viaplay.

Het dominante seizoen van Red Bull deed veel mensen denken aan de dominante jaren van Mercedes. Bij de Duitse renstal kent dit jaar juist de pijn die Red Bull de afgelopen jaren heeft gevoeld. 'We hebben dezelfde pijn gekend als Mercedes nu. Wij waren ook dominant tot en met 2013, maar daarna waren we nergens. Daardoor moesten we onze ruggen weer rechten en ons blijven focussen op ons doel. Vorig jaar hebben we het al laten zien. Dit jaar was natuurlijk nog beter.'

Horner: 'Het verliezen van Mateschitz maakte alles heel erg pijnlijk'

Vorig seizoen pakte Verstappen natuurlijk al het coureurskampioenschap, maar de constructeurstitel is de kers op de taart voor Red Bull. Vorig jaar was het een stuk spannender en waren er veel stressvolle momenten voor de Oostenrijkse renstal. Een moment van dit seizoen hangt wel als een schaduw over dit seizoen. 'Ik dacht dat vorig jaar al alle energie uit iedereen had gehaald, maar dit seizoen bezorgde ook genoeg stress. Het verliezen van Dietrich Mateschitz maakte alles heel erg pijnlijk.'

Horner: 'Verstappen komt snel

Een grootheid van de sport en een legende bij Red Bull zwaait na de race in Abu Dhabi af. 'We zeggen vaarwel tegen Sebastian (Vettel, red.). Wat hij heeft bereikt, was geweldig.' Horner ziet zijn huidige coureur richting de status van Vettel kruipen. 'Max is daar snel naartoe aan het komen. Als je vijftien overwinningen in een jaar boekt, is dat indrukwekkend. De vooruitgang die hij heeft gemaakt met zijn 25 jaar is fenomenaal. Hij wordt nog steeds beter, hij leert nog steeds. Hij blijft maar beter worden', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws