FIA gaat in gesprek met de coureurs over controverse tijdens Q2 in Turkije Formule 1
Formule 1

FIA gaat in gesprek met de coureurs over controverse tijdens Q2 in Turkije

FIA gaat in gesprek met de coureurs over controverse tijdens Q2 in Turkije

De FIA gaat met de Formule 1-coureurs in gesprek over het voorval met de kraan in Q2 bij de Grand Prix van Turkije. De kraan was nog op het circuit terwijl de coureurs nog op Istanbul Park hun rondjes afwerkten, een pijnlijk voorval voor de FIA die naderhand aangaf dat het niet de bedoeling is dat dit nog gebeurt. De FIA zou nader onderzoek doen en de GPDA wilde graag een gesprek om ervoor te zorgen dat zo'n voorval niet meer voor zal komen.

'We zullen met de FIA in gesprek gaan tijdens de drivers-briefing van vrijdagavond. We zijn het als coureurs allemaal eens dat dit niet meer mag voorkomen', vertelt voorzitter Romain Grosjean aan Autosport.com. Het voorval kreeg veel kritiek, juist doordat de overleden coureur Jules Bianchi overleed in een soortgelijk voorval. Voor veel coureurs was het dan ook een herinnering aan een naar trauma.

Ook Kimi Raikkonen zag het voorval gebeuren en had zo zijn zorgen over de kraan op het circuit. 'Ik had redelijk verwacht dat dit zou gebeuren, omdat ze bij de start van de sessie nog steeds bezig waren met het bergen van de bolide van Nicholas Latifi. 'Zeker in deze omstandigheden is het bijzonder, vooral omdat het erg glad was op het circuit. Het maakt dan niet uit of je langzaam rijdt of niet. Je kunt de auto kwijtraken en dan is het verre van ideaal. Daarnaast is langzaam voor ons zo'n honderdtwintig kilometer per uur, je hebt geen idee waar je dan eindigt. Het had beter geweest als we even hadden gewacht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws