FIA laat onderzoek naar Toto en Susie Wolff vallen Formule 1
Formule 1

FIA laat onderzoek naar Toto en Susie Wolff vallen

FIA laat onderzoek naar Toto en Susie Wolff vallen

De FIA heeft donderdag aangekondigd af te stappen van het controversiële onderzoek naar de potentiële belangenvermenging van Mercedes-teambaas Toto Wolff en diens vrouw, Susie Wolff. De aankondiging komt daags nadat de overige negen teams op sociale media uniform lieten weten geen klacht ingediend te hebben bij de FIA over het voorval.

Dinsdag maakte de FIA bekend dat een onderzoek werd opgestart naar een mogelijke belangenverstrengeling tussen een F1-teambaas en een medewerker van FOM. Hoewel er geen namen werden genoemd, was het voor de meeste mensen wel duidelijk dat het om Toto Wolff en zijn vrouw Susie ging. De FIA zou door één of meerdere teambazen erop gewezen zijn dat de Mercedes-teambaas mogelijk beschikt over informatie die enkel bij medewerkers van FOM bekend zou zijn. Dat werd woensdag echter door alle teams stellig ontkend.

Zo nam de druk op de FIA toe om spoedig met meer informatie te komen en hun motivering achter het onderzoek naar Toto en Susie Wolff uit de doeken te doen. Dergelijke aankondiging kwam er niet. Wel deelde de FIA donderdag mee dat er toch geen sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Ziehier de reden waarom het onderzoek naar de Mercedes-teambaas en diens vrouw van tafel werd geveegd.

Het officiële statement

'De FIA kan bevestigen dat er geen lopend onderzoek naar een individu meer is op het gebied van ethische of disciplinaire gronden. Als regulator heeft de FIA de taak om de integriteit van de globale motorsport te bewaken. De FIA benadrukt haar toewijding aan integriteit en eerlijkheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws