Norris weet waarom hij ook in 2023 niet kon winnen: 'Moet me nog steeds aanpassen aan de auto' Formule 1
Formule 1

Norris weet waarom hij ook in 2023 niet kon winnen: 'Moet me nog steeds aanpassen aan de auto'

Norris weet waarom hij ook in 2023 niet kon winnen: 'Moet me nog steeds aanpassen aan de auto'

Met zeven podiumplaatsen kan Lando Norris terugblikken op een geslaagd kampioenschap. Toch blijft de jonge Brit achter met een bittere nasmaak. Ook in 2023 lukte het hem niet om een Grand Prix te winnen, en zo blijft het voor Norris wachten op zijn eerste zege in de koningsklasse van de autosport. Maar waarom was het ook dit seizoen weer 'net niet'? Als we Norris mogen geloven, moet hij zich nog steeds wat aanpassen aan de nieuwe generatie auto's.

Norris trad in 2019 voor het eerst aan in de Formule 1 en werd vrijwel meteen gezien als een groot talent en een toekomstige winnaar. Dertien keer stond de Brit van McLaren - nota bene het team waarvoor hij zijn debuut maakte zo'n vier jaar geleden - al op het podium tijdens zijn carrière, waarvan zeven dit seizoen, maar winnen lukte hem vooralsnog niet. En dat levert hem geen al te fijn record op. Met zijn tweede plaats in São Paulo evenaarde Norris het aantal podiumplaatsen van Nick Heidfeld, die eveneens dertien keer in de top drie eindigde en nooit op het hoogste schavotje stond.

Zo werd het toch weer een seizoen van 'net niet'. Norris werd maar liefst zes keer tweede afgelopen campagne en dus blijft het wachten op die langverwachte eerste zege. Nu het seizoen 2023 erop zit, gaf de McLaren-coureur aan waarom het volgens hem nog niet lukte om een Grand Prix op zijn naam te schrijven. 'Ik heb hard gewerkt om mij aan te passen aan deze auto. Het is geen makkelijke wagen', zei Norris tegen de internationale media. 'Tijdens de eerste seizoenshelft hanteerde ik een foute aanpak. Ik benaderde de kwalificatie met de mindset om simpelweg zo snel mogelijk te rijden, maar dat is niet hoe de auto bestuurd moet worden. Ik moet me nog steeds wat aanpassen aan de wagen.'

Zelfkritiek 

Toch is dat niet het enige. De Brit keek eveneens in eigen boezem en toonde zich kritisch over de eigen prestaties. 'Tijdens het tweede deel van het seizoen had ik meer vertrouwen en had ik het idee dat ik wel degelijk het uiterste uit de auto had gehaald. Ik maakte gewoonweg te vaak foutjes tijdens de kwalificaties, maar aan de andere kant heb ik de beste races uit mijn carrière gereden afgelopen seizoen', concludeerde Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws