FIA maakt F1-starttijden en startnummers 2023 bekend: nummer De Vries ook bekend Formule 1
Formule 1

FIA maakt F1-starttijden en startnummers 2023 bekend: nummer De Vries ook bekend

FIA maakt F1-starttijden en startnummers 2023 bekend: nummer De Vries ook bekend

De FIA heeft de starttijden en startnummers van de Formule 1 in 2023 bekendgemaakt, zo valt te lezen op de officiële kanalen. Daarbij zijn enkele dingen noemenswaardig, waaronder de starttijd van de Grand Prix van Nederland en het startnummer van Nyck de Vries.

Zoals bekend start het nieuwe seizoen op 5 maart in Bahrein. Die race begint om 16:00u Nederlandse tijd, wat in Sakhir neerkomt op 18:00u. De Grand Prix van Nederland wordt daarnaast op 27 augustus verreden, waardoor het de eerste race na de zomerstop is. De wedstrijd begint om 15:00u, net als in 2022. De kwalificatie begint eveneens op dat tijdstip.

De Vries kiest nummer voor debuutjaar in F1

Naast starttijden zijn ook startnummers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Max Verstappen, zoals eerder gemeld, opnieuw verschijnt met startnummer 1. Debutanten Oscar Piastri en Logan Sargeant, rijdend voor respectievelijk McLaren en Williams, hebben gekozen voor de nummers 81 en 2. Nyck de Vries, die volgend jaar instapt bij AlphaTauri, heeft gekozen voor nummer 21.

Nico Hülkenberg, die volgend seizoen terugkeert in de Formule 1 bij Haas, heeft voor zijn oude, vertrouwde nummer 27 gekozen. Met dat nummer reed de Duitser ook al tussen 2014, het eerste jaar waarin coureurs hun nummer kozen, en 2019. Daarna gebruikte hij het nog enkele keren tijdens invalbeurten bij Racing Point/Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws