FIA-president erkent fout na GP België: 'Dit willen wij natuurlijk ook niet' Formule 1
Formule 1

FIA-president erkent fout na GP België: 'Dit willen wij natuurlijk ook niet'

FIA-president erkent fout na GP België: 'Dit willen wij natuurlijk ook niet'

Jean Todt erkent dat de organisatie van de Formule 1 van tevoren al heeft ingeschat dat de Grand Prix van België niet zou kunnen plaatsvinden op de geplande zondagmiddag. Door de hevige regenval werd de race op Spa-Francorchamps afgelast na twee rondes achter de safety car, tot groot ongenoegen van de aanwezige fans. Wel legt Todt uit dat de FIA geen keuze had.

'Het enige waar ik mijzelf de schuld voor geef, is dat wij van tevoren wisten dat dit ging gebeuren', zegt de FIA-president bij Motorsport.com. De regenval op zondagmiddag was zo zwaar dat het voor de Formule 1-coureurs te onveilig was om de Belgische GP voort te zetten. 'Dus, omdat we dit al wisten, hadden we misschien een ander protocol moeten gaan volgen.'

Na het staken van de race op Spa-Francorchamps keerden veel aanwezige fans huiswaarts na urenlang in de regen te hebben gewacht. Hoewel er begrip is voor het staken van de race, is er veel ontevredenheid over eventuele compensatie. Eerder kwam al naar buiten dat de Formule 1 en het Belgische circuit kijken naar een financiële compensatie voor de toeschouwers.

Todt: 'Dit willen wij natuurlijk ook niet'

De FIA-president benadrukt dat het op zondag al te laat was om nog een andere uitkomst te bieden. 'Er was niet genoeg getest op de regenbanden en het zicht was slecht', benadrukt Todt. 'Het is onmogelijk op een circuit als Spa om te zeggen: ga maar! Dan hadden we in ronde één, twee of drie vijftien auto's die elkaar raken, dit willen wij natuurlijk ook niet.'

Als fan keek Todt de Grand Prix van België thuis voor de buis. 'En ook ik was erg gefrustreerd, terwijl ik er nog comfortabel bij zat. Ik snap de frustratie van de toeschouwers ter plekke dan ook heel goed. We kunnen de coureurs echter niet vragen om in de situaties te gaan rijden', sluit hij mee af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws