Fittipaldi hoopt op ommekeer Ferrari: 'Zou jammer zijn als ze geen oplossing vinden' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi hoopt op ommekeer Ferrari: 'Zou jammer zijn als ze geen oplossing vinden'

Fittipaldi hoopt op ommekeer Ferrari: 'Zou jammer zijn als ze geen oplossing vinden'

Emerson Fittipaldi hoopt dat Ferrari snel haar betrouwbaarheidsproblemen kan oplossen. De voormalig Formule 1-coureur wil dat de titelstrijd in de koningsklasse van de autosport weer spannend wordt, aangezien Red Bull Racing momenteel comfortabel aan de leiding gaat in het kampioenschap. Ferrari heeft niet lang de tijd om haar motorproblemen te onderzoeken, maar Fittipaldi denkt dat de Italiaanse renstal de favoriet is voor de Grand Prix van Canada.

Charles Leclerc kende opnieuw een goed weekend tot aan de race. Toen de Monegask vooraan lag begaf zijn krachtbron het. 'Ferrari heeft gewoon geen tijd, want de Grand Prix van Canada staat alweer voor de deur', vertelt Fittipaldi bij VegasInsider. 'De Ferrari-bolide is de snelste auto van het veld, maar ze hebben gewoon een groot probleem.' De Braziliaan hoopt dat de Italiaanse renstal deze problemen zo snel mogelijk achter zich laat. 'Het zou jammer zijn als geen oplossing vinden, want dat zou het kampioenschap minder spannend maken.'

Ondanks de huidige problemen bij Ferrari denkt Fittipaldi dat de Scuderia momenteel wel een streepje voor heeft op Red Bull. Echter is het de Oostenrijkse renstal die momenteel de overwinningen weet te pakken in de Formule 1. 'Ik denk dat Ferrari nog steeds de favoriet is in Montreal. Ze zijn gewoon net iets sneller dan Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft zeker de snelheid, en zij zijn degene die de races winnen en die momenteel de leiders zijn in het kampioenschap.'

Fittipaldi: 'Mooi dat Pérez snel is'

Door de problemen bij Leclerc heeft Sergio Pérez de tweede plek in het kampioenschap overgenomen. Toch mocht de Mexicaan niet het gevecht aan gaan met Max Verstappen. 'Christian Horner was zeker bang dat Checo het gevecht aan zou gaan. Als ze elkaar tegenkomen op de baan dan kan van alles gebeuren.' Fittipaldi is echter wel blij dat Pérez momenteel dichter bij Verstappen zit. 'Ik vind het persoonlijk wel mooi om te zien dat Pérez zo snel is. Ik was dan ook heel erg verrast om te zien wat er gebeurde tijdens de race. Op een gegeven moment was hij alle snelheid kwijt ten opzichte van Max', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws