Formule 1 kondigt studiebeurzen en stageplaatsen aan voor ondervertegenwoordigde groepen Formule 1
Formule 1

Formule 1 kondigt studiebeurzen en stageplaatsen aan voor ondervertegenwoordigde groepen

Formule 1 kondigt studiebeurzen en stageplaatsen aan voor ondervertegenwoordigde groepen

De Formule 1 heeft een reeks beurzen, leerplaatsen en stageplaatsen voor ondervertegenwoordigde groepen aangekondigd als onderdeel van zijn plannen om diversiteit in de sport te vergroten. Een budget van één miljoen dollar is vrijgemaakt door niet-uitvoerend directeur Chase Carey om kracht te zetten achter de initiatieven.

Allereerst zullen er studiebeurzen verstrekt worden aan tien studenten uit ondervertegenwoordigde groepen. Elke beurs dekt de volledige kosten van het collegegeld en bevat een toelage voor levensonderhoud. Daarnaast hebben alle F1-teams zich gecommitteerd om een stageplaats te bieden aan de studenten. De deelnemende universiteiten vertegenwoordigen verschillende regio's in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

De Formule 1 zal als organisatie zelf ook twee studenten een leerplek bieden als onderdeel van het apprentice-programma. De focus hierbij zal liggen op werktuigbouwkunde. Verder zullen zes stageplaatsen worden aangeboden in de hele F1-organisatie. Deze zullen gericht zijn op onder meer marketing en media. Alle plaatsen zijn voorbestemd aan mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.

Domenicali is blij met het initiatief

Stefano Domenicali, President en CEO van de Formule 1, is blij met de plannen en zei: 'We willen net zo divers zijn als onze fanbase en daarom ondernemen we actie om ervoor te zorgen dat getalenteerde mensen uit ondervertegenwoordigde groepen de beste kansen hebben om een ​​fantastische carrière in deze geweldige sport op te bouwen. Ik ben verheugd om aan te kondigen dat wetenschappers, leerlingen en stagiaires de kans krijgen om hun dromen in de Formule 1 te vervullen.'

'Ik wil Chase in het bijzonder bedanken, wiens genereuze donatie de 10 beurzen financiert. Ik wil ook alle teams bedanken voor hun inzet voor dit project en het werk van de Hamilton Commission toont de toewijding om diversiteitsproblemen in de Formule 1 aan te pakken. De hele sport is verenigd om zich de komende jaren in te zetten voor diversiteit, inclusie en duurzaamheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws