Formule 1 ligt op schema om in 2026 honderd procent duurzame brandstof te gebruiken Formule 1
Formule 1

Formule 1 ligt op schema om in 2026 honderd procent duurzame brandstof te gebruiken

Formule 1 ligt op schema om in 2026 honderd procent duurzame brandstof te gebruiken

De Formule 1 ligt op schema om in 2026 honderd procent duurzame brandstof te gebruiken, aldus Director of Motorsport Ross Brawn. Formule 1-auto's gebruiken dit jaar E10-brandstof met negentig procent fossiele brandstof en tien procent ethanol. Ondertussen wordt een volledig duurzame brandstof ontwikkeld met als doel de motoren die erop draaien niet te hoeven aanpassen. Het maakt allemaal deel uit van het plan van de Formule 1 om tegen 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

'We werken aan een E-brandstof waarbij de koolstofcirkel volledig neutraal is, dus de koolstof die wordt gebruikt om die brandstof te produceren, is dezelfde hoeveelheid als de koolstof die wordt uitgestoten door de verbrandingsmotor', zei Brawn dinsdag in een verklaring tegen ESPN. 'Het betekent dat de motoren niets toevoegen aan de koolstofdioxide in de atmosfeer.'

Brawn voegde eraan toe dat het beschikbaar maken van de brandstof voor een bredere consumentenbasis zou helpen de wereldwijde uitstoot te verminderen. Naast personenauto's en raceauto's zijn verbrandingsmotoren van cruciaal belang voor lucht- en zeereizen, samen met voertuigen die zware goederen vervoeren.

Acht procent van de auto's zal naar schatting volledig elektrisch zijn

Het duurzame brandstofproject wordt geleid door Formule 1 technisch directeur Pat Symonds. Volgens de schattingen van de Formule 1 zal slechts acht procent van de 1,8 miljard auto's die naar verwachting in 2030 op de weg zullen zijn, volledig elektrisch zijn.

Sebastian Vettel is één van de grote aanjagers achter dit onderwerp. 'Het laat zien dat het kan. Ik vraag me af waarom de Formule 1 zo traag is? Als we altijd beweren overal de beste in te zijn, lopen we meer dan vier jaar achter', sprak de coureur duidelijke woorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws