AlphaTauri-coureurs willen update beter begrijpen: 'Met goed gevoel de zomerstop in' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-coureurs willen update beter begrijpen: 'Met goed gevoel de zomerstop in'

AlphaTauri-coureurs willen update beter begrijpen: 'Met goed gevoel de zomerstop in'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hopen aankomend weekend de upgrades van AlphaTauri beter te begrijpen. De coureurs van de Italiaanse renstal leken een goed weekend tegemoet te gaan in Frankrijk, maar uiteindelijk keerden beide rijders puntloos terug naar huis. Gasly en Tsunoda hopen dat het langzame en bochtige circuit in Hongarije de auto goed zal liggen, zodat ze met een puntenfinish de zomerstop in kunnen.

AlphaTauri bracht in Frankrijk voor het eerst dit seizoen upgrades voor de auto. Toch kwam het team op zondag niet goed voor de dag. 'De upgrades die op de auto werden gezet, brachten ons veel performance', zegt Gasly in het persbericht van AlphaTauri. 'We wisten alleen niet het maximale eruit te halen, waardoor we puntloos uit Frankrijk vertrokken. De ingenieurs gaan nu naar de data kijken, zodat we weer meer dingen kunnen proberen tijdens de trainingen op de Hungaroring, waar het weer heel erg warm zal worden.'

Tsunoda kon op zaterdag nog de potentie van de Italiaanse renstal laten zien. In tegenstelling tot Gasly wist de jonge coureur wel Q3 te halen. In Hongarije hoopt hij ook verdere stappen te zetten met het nieuwe pakket. 'Een snel circuit als Paul Ricard staat in schier contrast met de Hungaroring, wat veel langzamer en bochtiger is. Dit weekend kunnen we dus een beter idee krijgen van hoe de updates werken. We gaan dit weekend steeds meer leren.'

AlphaTauri-rijders gaan voor puntenfinish

Gasly kijkt na zijn thuisrace uit naar de Grand Prix van Hongarije. 'Ik doe het vaak goed in Hongarije. Ik vind de lay-out heel leuk, want het is heel erg technisch. Het is een heel unieke baan en je moet echt in een ritme zien te komen.' De Hungaroring kent twee DRS-zones, maar in het verleden is het lastig gebleken om in te halen, weet Tsunoda. 'Zo goed mogelijk kwalificeren is weer heel erg belangrijk. Ik wil punten scoren, want dat betekent dat ik met een goed gevoel de zomerstop in ga', aldus de Japanner.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws