Fry kon zijn ogen niet geloven: 'Wat ik bij Williams heb gezien, heb ik nog nooit meegemaakt' Formule 1
Formule 1

Fry kon zijn ogen niet geloven: 'Wat ik bij Williams heb gezien, heb ik nog nooit meegemaakt'

Fry kon zijn ogen niet geloven: 'Wat ik bij Williams heb gezien, heb ik nog nooit meegemaakt'

Technisch directeur Pat Fry kon niet geloven wat hij in zijn eerste maanden in dienst van het Formule 1-team van Williams allemaal tegengekomen is. De Brit, die afgelopen november na zijn ontslag bij Alpine aan zijn werkzaamheden in Grove begon, liep tegen zaken aan die hij in zijn hele loopbaan nog niet eerder meegemaakt had.

In de afgelopen maanden is Fry zich rot geschrokken hoe het er bij Williams aan toe gaat. De 59-jarige Brit zag bij het Britse team dingen, die hij nog niet eerder had gezien bij zijn andere werkgevers in de F1. Vooral de problemen met de levering van onderdelen voor de FW46 zijn hem in negatieve zin opgevallen, maar ook de financiële huishouding laat nog wel te wensen over, zo constateert Fry.

Fry wil situatie als deze niet weer meemaken

Fry heeft in zijn carrière al voor veel verschillende teams gewerkt, maar naar eigen zeggen heeft hij nog nooit zoiets gezien als nu bij Williams. 'De manier waarop we een auto maken is heel anders dan wat ik normaal zou verwachten. En het is niet erg efficiënt', begint Fry tegenover Motorsport.com. 'Alles was te laat. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik wil het ook niet nog eens meemaken. En James (Vowles, red.) ook niet denk ik!'

'Het doet je op een aantal manieren pijn', vervolgt Fry. 'Want als ik het vergelijk met wat ik gewend ben, dan hebben we alle aerodynamische ontwerpen in een vrij vroeg stadium aangeleverd, maar we hebben nog steeds moeite om ze te krijgen', gaat de 59-jarige Brit dieper in op de leveringsproblemen bij Williams. 'We zitten als het ware vast in die enorme berg aan onderdelen die we al moeten maken. En dan is het ook nog eens niet erg kostenefficiënt', wijst de technisch directeur op een volgend probleem. 'Dus uiteindelijk benadelen we onszelf daar ook. Dus ik denk dat dit allemaal te maken heeft met onze werkwijze en met de cultuur binnen het bedrijf.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws