Gasly nog niet enthousiast: '2022-auto trager, zwaarder en minder fijn' Formule 1
Formule 1

Gasly nog niet enthousiast: '2022-auto trager, zwaarder en minder fijn'

Gasly nog niet enthousiast: '2022-auto trager, zwaarder en minder fijn'

In 2022 breekt er een nieuw tijdperk aan in de Formule 1, maar of de coureurs allemaal zitten te wachten op de vernieuwde conceptauto, is nog de vraag. AlphaTauri-coureur Pierre Gasly kon de nieuwe bolide alvast testen in de simulator, maar is niet bijster enthousiast over wat hij tot nu toe heeft kunnen zien.

De auto van 2022 genereert op een iets andere manier downforce en daar moeten de rijders hun rijstijl op aanpassen, zo ondervond ook Gasly. 'Alles voelt gewoon minder fijn, zoals het remmen en het ingaan van de bochten. Omdat de auto zwaarder is, gaan we dit met name op laag tempo flink merken. We zullen trouwens niet meteen vijf seconden trager zijn, maar een paar seconden gaat het wel zijn', stelt de Fransman in gesprek met Motorsport.com.

Met het nieuwe design, dat door de FOM en de FIA enkele jaren geleden is vastgesteld, hoopt men dat de performance van de teams dichter bij elkaar komt te liggen en dat inhalen op de baan makkelijker zal zijn. De ietwat futuristische auto is er dus om een betere 'show' te verzorgen, al heeft Gasly daar zijn vraagtekens bij.

Veel progressie en veranderingen tijdens het seizoen

'Ik ben bang dat het tegen zal vallen', voorspelt Gasly over de doelen van de Formule 1-organisatie. 'Als je gewicht aan een auto toevoegt, komt dit niet ten goede van de balans. Sterker nog, het zal alleen nog maar lastiger worden. Maar goed, dit zien we volgend jaar wel. Toch denk ik dat de grotere teams met name gedurende het jaar veel meer stappen gaan maken. Het zal na een aantal wedstrijden alweer heel anders aanvoelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws