Gasly voorspelt moeilijke start voor Alpine: 'Denk dat we geduld moeten hebben' Formule 1
Formule 1

Gasly voorspelt moeilijke start voor Alpine: 'Denk dat we geduld moeten hebben'

Gasly voorspelt moeilijke start voor Alpine: 'Denk dat we geduld moeten hebben'

De A524 van Alpine wist weinig indruk te maken tijdens de drie testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen van start gaat. Dat merkte ook coureur Pierre Gasly. ‘We zien er niet goed uit’, zei hij tegen motorsport.com.

Het team uit Enstone besloot een nieuwe weg in te slaan en met een heel ander concept aan de gang te gaan. Het gaat waarschijnlijk wat tijd kosten tot ze dat nieuwe concept weten te optimaliseren. De gemiddelde eindposities van de twee coureurs van Alpine na drie dagen testen waren een zestiende een zeventiende plek. Een groot contrast met twee seizoenen geleden, toen Alpine nog vierde werd in het constructeurskampioenschap.

Alpine zette de auto op zijn kop

‘Ik heb niet echt op anderen gelet omdat er bij ons zoveel gaande is’, gaf Gasly al toe tegenover Sky TV. ‘We zien er niet goed uit.’ De Fransman wist het wel direct te relativeren. ‘Maar we hebben nog een paar dagen om echt alles te begrijpen wat we de afgelopen dagen gedaan hebben.’ Daarmee lijkt het vertrouwen bij de renstal nog niet helemaal verloren te zijn.

‘We hebben de bolide op zijn kop gezet. We hebben veel tests gedaan’, vertelt de coureur die zijn tweede jaar bij het team ingaat. ‘Hopelijk zullen de analyses en antwoorden van die tests ons meer performance brengen. Dan zullen we het echt weten. Niemand hoeft zich meer te verbergen op vrijdag’, verwijst de Fransman naar de geruchten dat sommige teams wat terughoudend zouden zijn tijdens de testdagen.

Eerste race wordt lastig

‘Ik denk dat we geduld moeten hebben, ook al vinden we dat als coureurs niet leuk.’ De Fransman hoopt dat ze na een tijdje de performance uit de auto weten te halen waar ze op hopen. Een moeilijke start van het seizoen lijkt wel onontkoombaar. ‘Het wordt geen makkelijke eerste race. We beginnen niet waar we willen beginnen, maar we moeten onszelf ook de tijd geven het concept beter te gaan begrijpen.’

Gasly vindt het lastig in te schatten waar Alpine zich zal bevinden in de rangorde. ‘We zullen niet bovenaan staan, dat weten we wel.’ Hij trekt dan ook liever geen voorbarige conclusies over de nieuwe bolide. ‘We moeten blijven werken de komende dagen en hopelijk hebben we dan volgende week een betere en completere auto.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws