Geen longrun-data voor Red Bull en Ferrari: 'Het wordt een uitdaging' Formule 1
Formule 1

Geen longrun-data voor Red Bull en Ferrari: 'Het wordt een uitdaging'

Geen longrun-data voor Red Bull en Ferrari: 'Het wordt een uitdaging'

In de persconferentie na de kwalificatie zeiden, zowel Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz evenals Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, geen longrun-data te hebben voor de race in Miami.

De coureurs van de top-twee teams Ferrari en Red Bull die morgen de eerste twee startrijen volmaken op de grid, hebben geen idee wat ze tijdens de Grand Prix van Miami te wachten staan. Door de rommelige vrije trainingen van vrijdag hebben de teams geen long runs kunnen doen en weten ze zodoende niet waar ze staan qua race pace voor de wedstrijd van zondag.

Coureurs gaan blind de race in

De coureurs gaan blind de race van Miami tegemoet, niet alleen is de baan erg lastig en zijn er veel plekken waar je makkelijk de fout in kan gaan, ook hebben de coureurs geen idee hoe de auto presteert met veel brandstof aan boord. Zo zegt Sainz nog geen idee te hebben wat in de race te wachten staat.

'Het wordt denk ik een interessante dag, met alles wat er dit weekend gaande is. Ik heb nog geen lange runs gemaakt met veel brandstof en ik weet dus niet hoe de auto zich zal gedragen in de race. Dus morgen zijn de ronden naar de grid de eerste keer om een gevoel te krijgen, wat een hele uitdaging kan zijn. Maar tegelijkertijd heb ik vertrouwen in de auto. De auto is echt goed hier dus ik denk dat we een goede job kunnen doen', aldus Sainz.

Verstappen sluit zich bij zijn collega aan en zegt ook nog geen longrun te hebben gedaan. De Nederlander kijkt daarbij vooral naar zijn banden: 'Ik weet ook niet wat er met de banden gaat gebeuren. Want ik denk dat wij allemaal niet echt een goede lange run hebben gedaan. Dus er zijn nog veel vraagtekens', aldus de Red Bull-coureur.

Sainz kijkt af bij andere teams

Sainz zegt dat hij bij gebrek aan data zal spieken bij andere coureurs op de grid om zoveel mogelijk informatie te hebben voor de start van de race. 'Ik heb heel wat huiswerk om te kijken welke informatie ik kan halen uit de long runs die de mensen gisteren deden. Zo zal ik proberen het mezelf te leren: hoe de auto zal aanvoelen met meer dan 100 kg in de tank en me concentreren op de ronden tot de grid om te proberen een goed gevoel te krijgen. Maar in termen van racen tegen de concurrentie, ik weet hoe ik tegen ze moet vechten en dit baart me geen zorgen', aldus de Spanjaard.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws