Sainz voorspelt voorzichtigheid F1-coureurs door gladheid Miami Formule 1
Formule 1

Sainz voorspelt voorzichtigheid F1-coureurs door gladheid Miami

Sainz voorspelt voorzichtigheid F1-coureurs door gladheid Miami

Carlos Sainz is geen liefhebber van de toestand van het asfalt van het Miami International Autodrome. Zo vertelt de Ferrari-coureur in gesprek met Speedweek.com dat het verraderlijk is wanneer je al met één band van de ideale lijn afwijkt. De Spanjaard houdt zijn hart vast voor wat de Formule 1-coureurs te wachten staat tijdens de race op zondag.

Sainz denkt dat er van alles mogelijk is tijdens de wedstrijd wegens de gladheid van het asfalt: 'De trainingen hebben laten zien dat wat hier gebeurt onvoorspelbaar is. De baan is extreem glad, het is genoeg om één wiel van de ideale lijn te hebben om echt in de problemen te komen. Ik neem aan dat we in de Grand Prix de één of andere fout kunnen zien', voorspelt de 27-jarige.

Sainz: 'Goed inschatten of risico bij inhaalactie het waard is'

Inhalen is volgens Sainz wel mogelijk, maar hij denkt dat de coureurs voorzichtig te werk zullen en moeten gaan: 'Je moet goed inschatten of het risico het waard is, want je moet de ideale lijn verlaten om aan te vallen, maar het is extreem glad. En de puinhoop begint in de eerste ronde wanneer de coureurs hun geluk beproeven aan de buitenkant of binnenkant van de eerste bocht. Er komt veel op ons af.'

Sainz vindt dan ook dat dit voor volgend seizoen niet moet kunnen: 'Ik denk dat de FIA ​​voor volgend jaar moet handelen. Ik weet niet precies hoe dat kan worden verbeterd, maar ik kan je vertellen hoe het voelt in de cockpit. Op de ideale lijn is het gevoel heel normaal, maar buiten de ideale lijn voelt het plotseling alsof je op een natte baan rijdt. Het is echt heel verraderlijk.'

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws