Bottas wijst naar betrouwbaarheid als zwakste schakel: 'Afgelopen drie races uitgevallen daardoor' Formule 1
Formule 1

Bottas wijst naar betrouwbaarheid als zwakste schakel: 'Afgelopen drie races uitgevallen daardoor'

Bottas wijst naar betrouwbaarheid als zwakste schakel: 'Afgelopen drie races uitgevallen daardoor'

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas wijst naar de betrouwbaarheid van hun bolides als de zwakste schakel van het team. De meest recente uitvalbeurt in Zandvoort van de Fin kwam ook daardoor. Sinds de race in Canada heeft Alfa Romeo geen punten meer gescoord, mede door de problemen met de auto. In combinatie met de problemen tijdens vrije trainingen, kost dit het team ontzettend veel tijd, vindt Bottas.

De Finse coureur is niet helemaal te spreken over de prestaties die de bolide van Alfa Romeo de laatste tijd levert. In totaal heeft Alfa Romeo dit seizoen al negen uitvalbeurten gehad, en in Silverstone vielen zelfs beide coureurs uit. Bottas zelf mocht zijn auto terugrijden naar de pitbox voor het einde van de race in Hongarije, België en Zandvoort. 'Aan het begin van het seizoen hadden we vooral problemen met het chassis', begint Bottas, geciteerd door Motorsport-total.com. 'Dat komt ook doordat we niet veel hebben gereden over de winter', vervolgt de Fin.

'Wat het chassis betreft, ik denk dat we op de goede weg zijn, maar er is meer werk te doen aan de motor. 'In de afgelopen drie races zijn we uitgevallen daardoor. We hadden een probleem met de hydrauliek bij het chassis, toen hadden we een probleem met de motor, en daarna een incident in de tweede ronde', somt de Alfa Romeo-coureur op. 'We moeten gewoon finishen, ik weet niet wat anders moet zeggen.' Het team uit Hinwill kende wel een goede start van het seizoen. In de eerste paar races haalde in ieder geval één van de coureurs punten, maar na Silverstone leek de situatie te verslechteren.

Bottas denkt dat Alfa Romeo met te weinig updates komt

Naast de betrouwbaarheidsproblemen bij Alfa Romeo is ook de competitie simpelweg beter geworden. Andere teams zoals McLaren en Alpine hebben hun auto's tot nu toe beter ontwikkeld, volgens de Fin. 'Zij hebben meer constante updates gehad', erkent Bottas. 'Veel teams hadden last van een bolide met overgewicht, en dat zijn ze nu gedeeltelijk of helemaal kwijt', voegt hij toe. Des te lichter de auto is, des te sneller. 'We weten dat het produceren van snelheid een zwaktepunt is binnen het team, daar zijn we ons zeker van bewust.' Bottas krijgt dit weekend waarschijnlijk een motorupdate, en zal dan wellicht achteraan starten, met de hoop dat de race in Monza soepel zal verlopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws