Hamilton: 'Ik geloof in een overwinning dit seizoen, maar ik weet niet waar de auto sterk is' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Ik geloof in een overwinning dit seizoen, maar ik weet niet waar de auto sterk is'

Hamilton: 'Ik geloof in een overwinning dit seizoen, maar ik weet niet waar de auto sterk is'

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton reed gedurende het voorgaande raceweekend een paar rondes aan kop. De Mercedes-coureur heeft al vaker aangegeven te geloven in een overwinning voor de Duitse renstal in de nabije toekomst, en na het weekend op Zandvoort is hij daar nog steeds van overtuigd. Echter zou de Brit niet weten welk circuit de auto het beste zal liggen en waar die overwinning dan mogelijk zou zijn, geeft hij aan bij de persconferentie.

Een seizoen als deze, met tot nu toe een aantal podia, maar geen overwinning, is een lange tijd geleden voor Hamilton. Desalniettemin geeft de Brit aan dat het team ontzettend hard werkt om het wel mogelijk te maken. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een aantal records op zijn naam staan, waaronder het winnen van op zijn minst één race in elk seizoen. Met nog maar zeven races te gaan, moet er best wel wat gebeuren voor een overwinning, maar daar ligt Hamilton niet wakker van. 'Heel eerlijk, ik houd me daar totaal niet mee bezig', antwoordt hij.

'Ik ben dankbaar dat ik de kans had om sinds 2007 elk seizoen een race te winnen. Ik geloof in een overwinning dit seizoen, maar ik zou niet weten waar de auto sterk is', vervolgt de Brit. 'Het is absoluut een doel van het team om weer vooraan mee te vechten, dus ik heb er nog niet echt over nagedacht waar ik kan winnen. De auto was een verrassing vorige week.' Vorige week viel de W13 van Hamilton goed aan. Hierdoor zagen zijn tijden, en die van teamgenoot George Russell, er goed uit, en konden ze in ieder geval strijden voor een podium.

Aankomend weekend start de 37-jarige achteraan. Hij incasseert de gridpenalty van zijn vierde motorwissel, en verwacht daardoor dat het een moeilijke race gaat worden. Al zijn er wel inhaalmogelijkheden, wat voor de Brit een goed teken is. Hamilton houdt wel van het iconische Italiaanse circuit dat overigens haar 100-jarige bestaan viert. 'Het is een van de origineelste, meest klassieke en snelste circuits op de kalender. Het publiek is er geweldig. Het is een fantastisch circuit voor inhalen. Het is ontzettend snel en met lage downforce.'

Hamilton over Ricciardo: 'Als ik zijn manager was, zou hij racen'

Gezien de geruchtenmolen over waar McLaren-rijder Daniel Ricciardo volgend jaar zijn zitje gaat vinden, of de Formule 1 verlaat, is nog steeds draaiende. Meer namen komen naar boven voor een mogelijk zitje bij Alpine, maar over Ricciardo zijn 2023-seizoen is nog niks bekend, al zijn er vermoedens dat hij er een jaar tussenuit gaat en wellicht een reservecoureur-rol gaat vervullen. 'Ik denk dat hij een heel groot talent is', zegt Hamilton over de Australiër. 'Ik denk dat hij moet racen. Derde rijder is geen optie. Als ik zijn manager was, zou hij racen', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws