Geen zorgen bij Ferrari over betrouwbaarheid: 'Ik hoop dat Horner zich meer zorgen maakt' Formule 1
Formule 1

Geen zorgen bij Ferrari over betrouwbaarheid: 'Ik hoop dat Horner zich meer zorgen maakt'

Geen zorgen bij Ferrari over betrouwbaarheid: 'Ik hoop dat Horner zich meer zorgen maakt'

Mattia Binotto maakt zich nog geen grote zorgen over de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor. Tijdens de Grand Prix van Spanje viel Charles Leclerc uit met motorproblemen en in Monaco kende Kevin Magnussen een probleem met zijn krachtbron. De teambaas van Ferrari weet dat betrouwbaarheid dit seizoen een belangrijke factor zal zijn in de titelstrijd. Daardoor hoopt hij dat zijn concurrent, Christian Horner, wel wakker ligt van de problemen die Red Bull Racing heeft gekend.

Het team van Ferrari kende een redelijk foutloze start van het seizoen qua betrouwbaarheid. De Italiaanse renstal kampte pas in Barcelona met de eerste problemen. 'Betrouwbaarheid is altijd van belang', stelt Binotto bij Motorsport.com. 'Als dergelijke fouten opspelen, dan is dat nooit goed', doelt de Ferrari-teambaas op de uitvalbeurt van Leclerc in Spanje en de problemen bij de klantenteams. 'Voor sommige problemen heb je direct een simpel antwoord, maar andere problemen zijn een stuk zorgwekkender.'

Binotto: 'Betrouwbaarheid is een sleutelfactor'

'Het is zeker zorgelijk, maar dat betekent niet dat we ons te druk maken. Ik hoop dat Christian Horner zich een stuk drukker maakt dan ik', zo vervolgt Binotto. Red Bull heeft, samen met AlphaTauri, al meerdere betrouwbaarheidsproblemen gekend. In de openingsfase van het seizoen verloor Max Verstappen bijvoorbeeld enkele belangrijke punten. 'We weten dat we tot het einde van het seizoen ons best moeten doen en hopelijk gaat alles zoals gehoopt', zegt Binotto.

De Italiaan weet dat betrouwbaarheidsproblemen dure punten kunnen kosten. Zeker als er geen snelle oplossing voor te vinden is. 'Betrouwbaarheid is een sleutelfactor in het kampioenschap tot nu toe. Wij vielen uit in Spanje en Red Bull is zelf al drie keer uitgevallen. Betrouwbaarheid is, net zoals de performance, een grote uitdaging. Als problemen hebt met de betrouwbaarheid of de performance dan is het niet altijd makkelijk om die op te lossen', concludeert Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws