Jos Verstappen leerde zijn zoon direct snel te zijn: 'Anders loop je achter de feiten aan' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen leerde zijn zoon direct snel te zijn: 'Anders loop je achter de feiten aan'

Jos Verstappen leerde zijn zoon direct snel te zijn: 'Anders loop je achter de feiten aan'

Max Verstappen is tijdens de meeste sessies in de Formule 1 vanaf het begin snel onderweg. De coureur van Red Bull Racing heeft dat al van jongs af aan meegekregen van vader Jos Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur begon al vroeg met het trainen van de jonge Verstappen om zo de dromen in de koningsklasse van de autosport te verwezenlijken. Spelenderwijs leerde Verstappen senior zijn zoon om direct snel te zijn.

Naar eigen zeggen heeft de Red Bull-coureur veel gehad aan de lessen van zijn vader. 'Je leert om professioneel te zijn en te werken aan hoe je jezelf kunt verbeteren', zegt de coureur tegenover het FORMULE1 Magazine. De regerend wereldkampioen van de Formule 1 zegt dat een coureur wel het gevoel moet hebben om vanaf het eerste moment hard te gaan. 'En dat hebben we ook van jongs af aan gedaan', zegt de coureur over de lessen van zijn vader.

'Dat doe je dan spelenderwijs', zegt Verstappen senior over zijn rijopleiding. De Limburger heeft zelf ook meerdere jaren rondgelopen in de Formule 1 en hij wist wat nodig was om zijn zoon de juiste kant op te sturen. Daarbij was hij in het begin nog niet te hard voor de jonge Verstappen. 'Ik gaf Max altijd twee rondjes om op snelheid te komen. Dat vond ik eigenlijk nog wel veel. De druk lag er dan niet op, maar ik zei het hem wel. Max was daar dan onbewust mee bezig.'

Verstappen junior: 'Belangrijk en fijn om direct snel te zijn'

Verstappen is blij dat zijn vader hem geleerd heeft om direct snel te zijn. 'Ik vind het ook fijn en belangrijk. Anders is het alleen maar irritant', stelt de Red Bull-coureur. 'Anders ben je de hele dag bezig hard te gaan.' Zijn vader is het eens met de woorden van de enkelvoudig wereldkampioen: 'Dan loop je achter de feiten aan.' Verstappen vindt het dan ook fijn om zijn collega's een mentale tik te geven, al weet hij wel wanner hij moet pieken. 'Het draait erom dat je er in de kwalificatie voor staat, dat is het allerbelangrijkste', aldus de Red Bull-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws