Aanpassingen verwacht aan de auto van Bottas: 'Het voelt alsof er iets fundamenteel mis was' Formule 1
Formule 1

Aanpassingen verwacht aan de auto van Bottas: 'Het voelt alsof er iets fundamenteel mis was'

Aanpassingen verwacht aan de auto van Bottas: 'Het voelt alsof er iets fundamenteel mis was'

Alfa Romeo zal zoveel mogelijk gaan veranderen aan de Alfa Romeo C42 van Valtteri Bottas, nadat de Fin door een mysterieus probleem niet kon presteren in Baku. Bottas werd slechts elfde in de race in Azerbeidzjan, wat de eerste keer was in 2022 dat hij punten misliep in een race die hij uitreed. Hij suggereerde dat er iets fundamenteel mis was met de auto, maar weet niet waar het probleem zit.

Bottas reed vrijdag zonder de laatste aerodynamische upgrades, die vorige maand in Spanje werden geïntroduceerd. Dit was vanwege de beperkte reserveonderdelen die er beschikbaar waren, en het risico op schade op een stratencircuit als Baku.

Bottas weet niet waar het probleem zit

'Ik wou dat ik het wist', zei de Alfa Romeo-coureur tegen The Race toen hem werd gevraagd om zijn worstelingen uit te leggen. 'Het voelt alsof er iets fundamenteel mis was, omdat we zo ver van de verwachte rondetijden en snelheid zaten. Zelfs Williams was aan het einde van de race sneller, en dat is niet waar onze auto zou moeten zitten.'

'Een groot probleem is dat we de grip aan de achterkant verloren, wat een beetje vreemd is, want met de veranderingen in de afstelling van de auto had er meer grip aan de achterkant moeten zijn. Dus we moeten uitzoeken wat er mis gaat', aldus de Fin.

Alfa Romeo gaat veranderingen aanbrengen aan de auto van Bottas

Xevi Pujolar, ingenieur bij Alfa Romeo, zei dat het team tekenen van problemen zag die zich vrijdag voor het eerst voordeden. 'We zagen zaterdag wat vraagtekens rond de auto van Bottas, en zondag was het van onze kant duidelijk dat er iets mis is, en we moeten begrijpen wat het is', zei Pujolar.

Nu de auto's naar Noord-Amerika gaan voor de Canadese Grand Prix van dit weekend, zal het team beperkte tijd hebben om onderdelen te analyseren. 'Wat we waarschijnlijk gaan doen, is dat we zoveel mogelijk moeten veranderen om het probleem op te lossen,' zei Pujolar. 'We zullen gewoon proberen zoveel mogelijk te veranderen om ervoor te zorgen dat we weer gaan presteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws