Giovinazzi vreest F1-kansen na crash: 'Maar ik heb al laten zien wat ik kan' Formule 1
Formule 1

Giovinazzi vreest F1-kansen na crash: 'Maar ik heb al laten zien wat ik kan'

Giovinazzi vreest F1-kansen na crash: 'Maar ik heb al laten zien wat ik kan'

Ferrari-reservecoureur Antonio Giovinazzi ziet zijn kansen op een Formule 1-zitje in rook opgaan na zijn crash bij de eerste vrije training. Al vroeg in de sessie zette de Italiaan de VF-22 van Haas in de muur en daarmee veroorzaakte hij een rode vlag. Hoe dan ook is Giovinazzi overtuigd dat hij al heeft laten zien uit welk racehout hij gesneden is, dus heel ernstig is de situatie volgens hem ook weer niet.

Op de vrijdag van het raceweekend in Austin mocht Giovinazzi tijdelijk het stuurtje overnemen van Kevin Magnussen. Doordat de Italiaan nog steeds verbonden is met Ferrari, kon Haas hem inzetten om een training voor hen te rijden. Niet veel later dan de start van de eerste vrije training kwam er al een rode vlag, Giovinazzi verloor namelijk de controle over zijn bolide en hij spinde de muur in. De Ferrari-reservecoureur stond op het lijstje van een aantal teams om een mogelijke terugkeer in de Formule 1 te maken, waaronder op het lijstje van Haas om wellicht Mick Schumacher te vervangen.

'Het (de crash, red.) helpt zeker niet', trapt de Italiaan af bij Motorsport.com. 'Maar ik heb al laten zien wat ik kan', gaat Giovinazzi verder. In 2017 moest hij plots invallen bij de Grand Prix van Australië, voor Pascal Wehrlein. Hij maakte bij zijn debuut direct indruk. De 28-jarige reed van 2019 tot en met 2021 bij Alfa Romeo, een periode waarin hij meerdere succesvolle races reed en punten scoorde voor het team. Helaas moest Giovinazzi plaatsmaken voor Guanyu Zhou in 2022. 'Ik weet dat niet één ronde en een paar bochten mijn carrière zullen beëindigen, maar ja, laten we vooruitkijken en zien wat er gebeurt.'

Giovinazzi heeft de ervaring van drie seizoenen in de Formule 1, en dit weekend was dan de eerste keer dat hij in de bolide stapt met de nieuwe technische regels van 2022. 'Als mensen me willen, dan komt dat niet door vandaag. Dan komt dat door wat ik in het verleden heb neergezet en wat ik kan doen', stelt Giovinazzi. Door de crash van vrijdag moest Haas een nieuwe versnellingsbak in de auto monteren, waardoor hij verder niet meer in actie kwam tijdens de vrije training. De rest van het jaar is de Italiaan waarschijnlijk niet meer te zien, aangezien hij niet is ingepland in andere sessies.

Giovinazzi: 'Zeg nooit nooit' 

Hoe dan ook blijft Giovinazzi positief. Hij verwijst naar het debuut van Nyck de Vries, wat de Nederlander een zitje heeft opgeleverd bij AlphaTauri vanaf 2023. 'Zeg nooit nooit in de Formule 1', zegt de Italiaan. 'We hebben gezien wat er gebeurde met Nyck in Monza. Laten we afwachten wat er gebeurt. Dusver weet ik niet wat ik ga doen in 2023', aldus Giovinazzi.

Haas heeft op dit moment nog steeds één zitje niet bevestigd. Het is onduidelijk of het team plant Schumacher te laten bijtekenen. De Amerikaanse renstal heeft in ieder geval geen haast, maar Giovinazzi ook niet. Hij kijkt ook naar het WEC-kampioenschap (World Endurance Championship, red.). 'Het is natuurlijk een prioriteit om in de Formule 1 terug te keren. Maar om weer in de Hypercar te rijden, dat kan ook een optie zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws