Glock: 'Je hoort dat Hamilton veel simulatormeters aan het maken is' Formule 1
Formule 1

Glock: 'Je hoort dat Hamilton veel simulatormeters aan het maken is'

Glock: 'Je hoort dat Hamilton veel simulatormeters aan het maken is'

Timo Glock denkt dat de vormdip van Lewis Hamilton deels te verklaren is door gebrek aan vertrouwen in de Mercedes W13. De Engelsman heeft voor het eerst in jaren een bolide tot zijn beschikking waarmee hij niet steevast vooraan rijdt, en dat vergt aanpassingsvermogen. Wel heeft hij zijn werkwijze inmiddels al aangepast op de nieuwe situatie waar hij zich in bevindt. Hij is meer in de fabriek in Brackley te vinden dan voorheen.

Dat Hamilton zich in de W13 niet thuis voelt, werd in Imola wel duidelijk. Hij kwam daar ronde na ronde niet langs de AlphaTauri van Pierre Gasly, een tegenstander waar hij in de afgelopen jaren toch nauwelijks moeite mee had. 'Hij mist simpelweg het vertrouwen in de auto, en George Russell kan met dat gebrek aan vertrouwen momenteel beter leven', zo analyseert Glock de Brit en zijn land- en teamgenoot. 'Maar Russell zegt dat natuurlijk ook.'

Puur aan de auto lijkt het dus niet te liggen. Het valt dan ook moeilijk recht te praten dat Russell in Imola wederom een sterke puntenfinish neerzette terwijl Hamilton zich geen weg wist te banen uit een diep middenveld. 'Mercedes mist topsnelheid en loopt achter. Dit is een situatie waar hij al zeven of acht jaar niet meer in gezeten heeft. Dit is iets nieuws voor hem', aldus de beredenering van Glock.

Russell heeft de afgelopen jaren doorgebracht bij Williams, dat in de achterhoede voor enkele punten vocht gedurende de samenwerking. Dit houdt in dat Russell een strijd in het middenveld ook veel meer gewend is dan zijn huidige teamgenoot. Dat zou het verschil in prestaties tussen de twee Mercedes-heren in ieder geval deels kunnen verklaren.

Hamilton past werkwijze aan bij Mercedes

Hamilton zit niet stil nu hij niet in staat is overwinningen op zijn naam te zetten. Dat ziet ook Glock, die zijn verhaal doet op het YouTube-kanaal van Formel1. 'Je hoort dat hij veel simulatormeters aan het maken is. Dat was de afgelopen zeven jaar niet per se iets waar hij zich veel mee bezighield', concludeert de Duitser. Hamilton weet dus dat hij zijn team bij moet staan, wil hij ze uit dit diepe dal trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws