Vettel sluit toekomstige samenwerking met Verstappen niet uit Formule 1
Formule 1

Vettel sluit toekomstige samenwerking met Verstappen niet uit

Vettel sluit toekomstige samenwerking met Verstappen niet uit

Sebastian Vettel sluit een mogelijke samenwerking met Max Verstappen niet uit. Nu Aston Martin het 2022-seizoen begonnen is als een van de renstallen van de achterhoede beginnen de geruchten over een eventuele breuk tussen de Britse renstal en haar viervoudig wereldkampioen al te ontstaan. Vettel weigert duidelijkheid te geven over zijn toekomst, maar sluit een terugkeer naar Red Bull Racing niet uit.

Dat Red Bull voor de Heppenheimer als optie gezien wordt, is niet heel vreemd. Het team uit Milton Keynes was immers het team waar hij groot bij geworden is en zijn vier wereldtitels mee won. Zodoende zijn geruchten rondom een nieuwe samenwerking tussen Vettel en Red Bull eigenlijk altijd aanwezig, ook al toen duidelijk werd dat hij enige jaren geleden bij Ferrari zou vertrekken, bijvoorbeeld.

Vettel wil niet teveel in detail treden wanneer hem door onder meer Express gevraagd wordt naar zijn toekomstplannen. Wel gaat hij specifiek in op de status omtrent een eventuele terugkeer naar Red Bull: 'Ik heb Christian Horner al een tijdje niet gesproken, dus ik weet het niet. De tijd zal het leren.' Een mogelijke samenwerking met Verstappen bij de Oostenrijkse renstal is dus beslist niet uitgesloten.

'Mijn focus ligt momenteel op het nu, en op de berg die we momenteel proberen te beklimmen (bij Aston Martin, red.)', benadrukt hij. Na drie puntloze raceweekenden wist Aston Martin in Imola te profiteren van de verraderlijke weersomstandigheden. Toch blijft het team van Lawrence Stroll een van de zwakste deelnemers van het huidige Formule 1-veld.

Red Bull met Pérez

Wat een komst van de viervoudig wereldkampioen ietwat onwaarschijnlijk maakt, is de topvorm waarin Sergio Pérez, de huidige teamgenoot van Verstappen, verkeert. De Mexicaan weet zijn Nederlandse teamgenoot in het huidige seizoen goed bij te staan, in Imola nog door Charles Leclerc ronde na ronde achter zich te houden. Weet Pérez deze sterke vorm door te trekken dan is er voor Red Bull geen reden om voor een andere rijderssamenstelling te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws