De Vries keek af bij Verstappen ter voorbereiding op GP Saoedi-Arabië Formule 1
Formule 1

De Vries keek af bij Verstappen ter voorbereiding op GP Saoedi-Arabië

De Vries keek af bij Verstappen ter voorbereiding op GP Saoedi-Arabië

Nyck de Vries heeft voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië even afgekeken bij Max Verstappen. De coureur van AlphaTauri heeft ter voorbereiding de kwalificatieronde van zijn landgenoot in 2021 bekeken. Verstappen kon zijn ronde niet afmaken door een fout in de laatste bocht, maar De Vries was onverminderd onder de indruk. Toch weet de kersverse Formule 1-coureur dat een filmpje niet genoeg voorbereiding is voor het weekend op het Jeddah Corniche Circuit.

De Vries heeft donderdagochtend contact gehad met Verstappen, maar niet op het circuit. De tweevoudig wereldkampioen komt vrijdag pas aan in Jeddah nadat hij last had van maagklachten. 'We hebben vanochtend even met elkaar gesproken, maar het ging over zijn kwalificatieronde in 2021 en niet over zijn maagproblemen', wordt De Vries geciteerd door Motorsport-Magazin. 'Ik vond het een zeer indrukwekkende ronde, dus ik heb hem bekeken en we hebben erover gesproken.'

Fernando Alonso stond destijds ademloos naar de ronde van Verstappen te kijken. De coureur van Red Bull Racing leek geruime tijd op weg te zijn naar poleposition en dat kon een belangrijke slag zijn in de titelstrijd met Lewis Hamilton. Uiteindelijk tikte Verstappen in de laatste bocht hard te muur aan. 'Hij lacht daar nu om', geeft De Vries toe. De AlphaTauri-coureur was desondanks onder de indruk van de ronde. 'Je kon vanaf de buitenkant al zien hoe agressief en aanvallend hij was. En toen heb ik alle kwalificatiesessies en races bekeken.'

De Vries: 'Ik heb tijd op de baan nodig'

De Vries weet echter wel dat de filmpjes niet genoeg zijn als voorbereiding. 'Ik heb tijd op de baan nodig. Ik moet in het ritme komen. Dat is erg belangrijk op een stratencircuit.' Desondanks heeft de Nederlander wel al ervaring met de baan. 'Vorig jaar in de Formule E in Saoedi-Arabië raakte ik de muur tijdens de eerste training en boog de ophanging net genoeg om te moeten stoppen met rijden. Het bleek toch een goed weekend te zijn, maar je herinnert je altijd hoe belangrijk de tijd op de baan hier is', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws