'Piastri in 2023 vervanger van Latifi bij Williams, Alonso langer door bij Alpine' Formule 1
Formule 1

'Piastri in 2023 vervanger van Latifi bij Williams, Alonso langer door bij Alpine'

'Piastri in 2023 vervanger van Latifi bij Williams, Alonso langer door bij Alpine'

Oscar Piastri zal waarschijnlijk het stoeltje van Nicholas Latifi overnemen aan het begin van 2023. De reservecoureur van Alpine lijkt nog niet te kunnen rekenen op een zitje bij Alpine, aangezien een contractverlenging van Fernando Alonso ook slechts een kwestie tijd is. Desalniettemin is Alpine niet bereid om Piastri permanent kwijt te raken. Er zal waarschijnlijk een huurovereenkomst komen tussen Alpine en Williams.

Piastri wist in 2021 de Formule 2 te winnen en het was wachten tot hij een permanent zitje zou krijgen in de Formule 1. Dat kwam er echter niet van aangezien Alpine zowel Alonso als Esteban Ocon aanhield als coureurs. Nu lijkt Williams een uitweg te bieden voor de Australiër, meldt The Race. De reservecoureur zal bij de Britse renstal het stoeltje van Latifi overnemen in 2023. Williams is ontevreden en de positie van de Canadees staat onder druk.

'Ik weet dat ik onder druk sta', zei de Williams-coureur tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. 'Ik weet dat ik moet verbeteren en ik wil me ook verbeteren. Ik ben niet tevreden met de prestaties die ik nu lever. Ik moet nog stappen maken, maar de druk zal er altijd zijn, of ik nou goed presteer of niet.' The Race meldt dat het rond de Grand Prix van Groot-Brittannië bekend gemaakt zal worden dat Piastri zal rijden voor Williams.

'Contractverlenging Alonso slecht formaliteit'

Er komt dus nog geen plaats vrij voor Piastri bij Alpine. Het contract van Ocon loopt tot en met het einde van 2024, en ook het contract van Alonso lijkt nog met een jaar te worden verlengd. Het contract van de tweevoudig wereldkampioen loopt oorspronkelijk tot en met het einde van dit jaar, maar The Race zegt dat een contractverlenging slechts een formaliteit is. Hierdoor blijft Alonso voor minimaal nog een jaar bij de Franse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws