Ricciardo neemt het op voor Hamilton: 'Lewis was echt niet aan het overdrijven' Formule 1
Formule 1

Ricciardo neemt het op voor Hamilton: 'Lewis was echt niet aan het overdrijven'

Ricciardo neemt het op voor Hamilton: 'Lewis was echt niet aan het overdrijven'

Daniel Ricciardo weet zeker dat Lewis Hamilton niet aan het overdrijven was toen hij zijn auto uitstapte na de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureur van Mercedes kampte met rugklachten als gevolg van porpoising en hij kwam maar met moeite uit zijn bolide. Ricciardo weet dat het stuiteren niet normaal is en dat coureurs daar serieus last van hebben. De Australiër hoopt dan ook dat er wat aan gedaan wordt.

Ricciardo heeft na de race de onboards van de zevenvoudig wereldkampioen in Baku bekeken. 'Mensen hadden het over Lewis na de race', doelt Ricciardo bij de Daily Mail op de uitspraken van Christian Horner. De teambaas van Red Bull Racing zei dat hij zijn coureurs zou instrueren om zoveel mogelijk te klagen over porpoising als de auto niet goed was. 'Hij was echt niet aan het overdrijven. Het was heel erg duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Het is niet normaal en het is niet comfortabel.'

Ricciardo weet waarom de rijders maar moeilijk om kunnen gaan met het stuiteren. 'Met de manier waarop wij in de auto zitten, hebben wij amper ruimte op de bewegen, dus we zijn niet klaar voor zulke impacts.' De McLaren-rijder vindt dat er iets aan gedaan moet worden. 'Ik weet niet honderd procent zeker of dit met een regelwijziging of door de teams zelf opgelost moet worden. Ik vind het echter niet normaal dat mensen onnodig pijn hebben. Ik denk dat er wel over gesproken gaat worden tijdens de briefing van vrijdag.'

Ricciardo: 'Hamilton is zijn kwaliteiten niet kwijt'

Hamilton legt het dit seizoen af tegen teamgenoot George Russell. Ricciardo weet zeker dat Hamilton zijn kwaliteiten niet is verloren. 'Ik denk dat Lewis nog steeds net zo goed is als normaal. We wisten allemaal dat George snel was, maar het was gewoon een kwestie van hoe snel hij daadwerkelijk was. Hij laat nu zien dat hij echt heel erg goed is. Toch zou ik Lewis niet uitsluiten in de strijd voor de overwinning aankomend weekend. Hij is zijn kwaliteiten echt niet kwijt', aldus de achtvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws