Haas-problemen in Jeddah lijken opgelost: 'Dus ik maak me geen zorgen' Formule 1
Formule 1

Haas-problemen in Jeddah lijken opgelost: 'Dus ik maak me geen zorgen'

Haas-problemen in Jeddah lijken opgelost: 'Dus ik maak me geen zorgen'

Haas-teambaas Ayao Komatsu is tevreden met de stand van zaken bij Haas na de eerste twee races van het jaar. Voor de Japanse teambaas was het vooral belangrijk dat de renstal in Jeddah een punt wist te pakken, omdat het team tijdens de race in Bahrein meer had kunnen doen betreffende de teamstrategie. In Jeddah deed het team dat inderdaad doordat Kevin Magnussen de achterblijvers in het Formule 1-veld ophield en Nico Hülkenberg zo een punt wist te scoren.

'Na de eerste twee races op compleet verschillende circuits zijn we erg tevreden dat we een stap vooruit hebben gezet, zowel betreffende de auto als de set-up', somt Haas-teambaas Komatsu positief het seizoen tot nu toe op, volgens Formel1.de. 'We hebben in beide races sterke prestaties laten zien, wat erg positief is.'

Vooral in punten eindigen in Jeddah was 'extreem belangrijk' voor het team. Nico Hülkenberg kreeg het uiteindelijk voor elkaar om op P10 te eindigen, maar niet zonder hulp van zijn teamgenoot Kevin Magnussen. 'Ik was een beetje ongelukkig na de Grand Prix van Bahrein, omdat ik het gevoel had dat we meer hadden kunnen doen qua strategie om onszelf de beste kans te geven', is de Japanse teambaas eerlijk. 'In Jeddah hebben we dat absoluut gedaan door de strategie van het team te maximaliseren.' Magnussen wist de achterblijvers uiteindelijk zo lang op te houden, dat Hülkenberg onbedreigd naar zijn top tien-plaats kon rijden.

Benzineprobleem is opgelost

De volgende uitdaging wacht alweer voor het Amerikaanse team, en de renstal bereidt zich daarom ook alvast voor op de Grand Prix van Australië. 'Wat de afstelling van de auto betreft, zullen we ons opnieuw richten op de snelheid van de long runs, ondanks de verschillende vereisten. De bandendegradatie zal niet zo laag zijn als in Jeddah of zo hoog als in Bahrein, dus ergens ertussenin', voorspelt Komatsu.

Ook is het benzineprobleem waar Hülkenberg tijdens de kwalificatie in Jeddah nog mee kampte, opgelost. De Duitser moest zijn kwalificatiesessie een week geleden nog vroegtijdig afbreken, vanwege een probleem met het brandstofsysteem. Komatsu benadrukt dat ze precies begrepen wat er was gebeurd en dat ze maatregelen hebben genomen om herhaling in Melbourne te voorkomen. 'Dus ik maak me geen zorgen', zegt hij. 'Het goede is dat er transparantie en eerlijkheid is in ons team. Dus fouten gebeuren. We accepteren ze. We moeten er alleen voor zorgen dat we ze goed analyseren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws