Haas-teambaas voorzichtig optimistisch over kansen in Melbourne: 'Dat wordt wel een uitdaging' Formule 1
Formule 1

Haas-teambaas voorzichtig optimistisch over kansen in Melbourne: 'Dat wordt wel een uitdaging'

Haas-teambaas voorzichtig optimistisch over kansen in Melbourne: 'Dat wordt wel een uitdaging'

Bij het team van Haas reizen ze verrassend optimistisch af naar Australië, nadat de eerste twee raceweekenden van 2024 uitzonderlijk goed bevielen voor de Amerikaanse renstal. Vooral teambaas Ayao Komatsu kijkt erg uit naar de race in Melbourne, terwijl ook coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen wel zin hebben in een Australisch feestje om hun start van het seizoen compleet te maken.

Haas viel in Saoedi-Arabië vooral op door hun bijzondere strategie, waarbij ze Magnussen haast opofferden om punten veilig te stellen voor Hülkenberg, maar uiteindelijk liegen de cijfers er niet om: dankzij een gewaagde keuze staan ze nu wel zesde in het constructeurskampioenschap met één punt op zak. Het is de afgelopen twee raceweekenden dan ook niemand ontgaan dat de Amerikaanse renstal, onder nieuwe teambaas Komatsu, een kleine stap in de goede richting lijkt te zetten.

Komatsu hoopt stijgende lijn door te trekken in Melbourne

De Japanner is zelf vooral tevreden over de vooruitgang die het team in Bahrein en Saoedi-Arabië liet zien. ‘Tijdens de testdagen hebben we ons vooral gericht op onze race pace,’ benadrukte Komatsu in de voorbeschouwing van Haas. ‘Ik denk dat we na de eerste twee races, op volledig andere circuits in hele andere omstandigheden, wel heel tevreden mogen zijn met de vooruitgang die we laten zien.’ Toch weet ook de teambaas dat de echte conclusies pas getrokken kunnen worden na de eerste vier à vijf races.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

ayao komatsu haas wintertest bahrein 2024
Dat ene punt dat Hülkenberg in Saoedi-Arabië scoorde smaakt natuurlijk naar meer. (Foto: Haas F1 Media)

Daarom kijkt Komatsu ook uit naar de Grand Prix van Australië, waar alles weer anders zal zijn. ‘Het niveau van downforce lijkt erg op het niveau in Bahrein, maar het is wel een heel ander circuit. Onder die hoge snelheden komen er meer limieten bij kijken, en alle bochten worden daardoor ook anders. Maar wat de afstelling van de auto betreft zullen we ons sowieso richten op long runs.’ Toch blijft de teambaas voorzichtig in zijn voorspellingen, vooral gezien de eerdere prestaties van Haas in Melbourne. ‘We hebben dit jaar nog geen ernstige bandenslijtage gezien, maar het wordt wel een uitdaging waar we in Melbourne mee te maken gaan krijgen.’

Coureurs koesteren speciale herinneringen

Ook de coureurs hebben zin in de race in Melbourne, vooral na de goede resultaten van de eerste twee races. ‘Iedereen zag hoeveel moeite het kost om in het middenveld punten te scoren, dus samenwerken was echt cruciaal,’ benadrukte Hülkenberg. ‘Nu kijk ik vooral uit naar Melbourne, want ik heb heel veel positieve herinneringen aan die speciale sfeer daar. Toch wordt het sowieso wel een lastig gevecht om posities te winnen, dat weet ik wel zeker.’ Ook Magnussen deelt de mening van zijn teamgenoot: ‘Het is altijd speciaal om terug te keren naar Melbourne, want ik heb daar natuurlijk hele speciale herinneringen aan mijn eerste race in de Formule 1.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws