McLaren-teambaas wil Piastri beschermen in Melbourne: 'Sommige dingen moeten we weigeren' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas wil Piastri beschermen in Melbourne: 'Sommige dingen moeten we weigeren'

McLaren-teambaas wil Piastri beschermen in Melbourne: 'Sommige dingen moeten we weigeren'

De Grand Prix van Australië komt met de minuut dichterbij, al hecht McLaren-coureur Oscar Piastri waarschijnlijk meer waarde aan het evenement dan sommige van zijn concullega’s. De Australische coureur zal in Melbourne aan zijn tweede thuisrace beginnen, maar door zijn groeiende populariteit van de afgelopen maanden verwacht zijn team dat de fans hem amper met rust zullen laten. Volgens teambaas Andrea Stella wil de Britse renstal daar echter een stokje voor steken.

Piastri is inmiddels bezig met zijn tweede jaar als Formule 1-coureur, en dat gaat voor de nog jonge Australiër vooral gepaard met hoge verwachtingen. Na een debuutseizoen wat ondertussen zelfs vergeleken wordt met het eerste seizoen van Lewis Hamilton gaat men er toch vanuit dat Piastri zijn kunstjes dit jaar kan herhalen, en het lijkt er vooral op dat de fans dat wel zien zitten. Naarmate het seizoen vorderde werd de Australiër steeds populairder, maar Stella probeert hem dit jaar juist te behoeden voor een overvolle agenda.

Nadruk ligt op voorbereiden op racen volgens Stella

Volgens de Italiaanse teambaas is er dit jaar geen ruimte voor extra verplichtingen buiten de baan. ‘Dit jaar kijken we vooral naar de schema’s die de coureurs tijdens een raceweekend afwerken,’ gaf Stella toe bij Motorsport.com. ‘Het is natuurlijk belangrijk dat ze genoeg tijd hebben om zich optimaal voor te bereiden op het racen, maar ze hebben ook tijd nodig om tot rust te komen tijdens een hectisch weekend.’ Ondanks dat McLaren daar in 2024 dus extra rekening mee houdt, gaat het er in Melbourne net iets anders aan toe.

‘Eigenlijk verandert er vrij weinig ten opzichte van voorgaande raceweekenden, al zullen we de boel in Melbourne wel een stuk nauwlettender in de gaten houden. Er stroomden al veel aanmeldingen binnen wat media-verplichtingen betreft, maar we moeten een groot deel weigeren als we rekening willen houden met prestaties op de baan.’ Lando Norris, de teamgenoot van Piastri, sprak eerder al uit dat hij niet enthousiast wordt van alle verplichtingen buiten de baan. ‘Ik wil gewoon racen, want ik ben sowieso geen fan van allerlei bijzaken. Daar heb ik niet echt zin in.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws